Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 27

Prekybos centrų kulinarijos cechuose gausu pažeidimų

Nuo pirmadienio neveikia kai kurių mieste esančių didžiųjų prekybos centrų kulinarijos cechai.
Maisto ruošimo patalpas prekybos centruose tikrinę inspektoriai juose rado aibę pažeidimų.
Maisto ruošimo patalpas prekybos centruose tikrinę inspektoriai juose rado aibę pažeidimų.

Juos uždaryti pavedė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos (VMTV) inspektoriai, nustatę, kad net 60 proc. patikrintų maisto ruošimo cechų dirba nesilaikydami higienos normų.

Tiek Kaune, tiek Vilniuje ir Klaipėdoje tikrintų parduotuvių maisto paruošimo patalpose rasti pažeidimai panašūs: maisto produktai, skirti tiesioginiam vartojimui ir žaliavos laikomos toje pačioje patalpoje, žuvų žaliavų pakuotės nuimamos ant gamybinio stalo, paukštienos – šaldytuve, o ne tam skirtose vietose. Dažnai gamybai naudojamos žuvies ir mėsos kilmės ir naudojimo termino neįmanoma atsekti. Netinkamose vietose laikomos ir maisto ruošimo atliekos.

„Visi šie pažeidimai sudaro sąlygas galimai maisto produktų taršai, o tai tiesiogiai sąlygoja produktų saugą“, - sakė VMTV Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Egidijus Simonis.

Pažeidimų nerasti tik viename iš tikrintų Kauno prekybos centrų. Bendrovei „Eiginta“ priklausančioje parduotuvėje esantis kulinarijos cechas buvo įrengtas laikantis visų higienos reikalavimų, atskirtas nuo prekybos centro patalpų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius