Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 03

Prezidentė atleido aplaidžiai dirbusį buvusį Pasvalio teismo pirmininką Vitalijų Šidagį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė už teisėjo vardo pažeminimą iš pareigų atleido Pasvalio rajono apylinkės teismo teisėją Vitalijų Šidagį.
Teisėjo ženklas
Teisėjo ženklas / Trakų rajono apylinkės teismas

„Pasvalio rajono apylinkės teisme atliktas patikrinimas parodė, kad šiam teismui 2009 – 2014 metais vadovavęs V.Šidagis aplaidžiai vykdė savo pareigas, toleravo ir dangstė netinkamą teismo teisėjų darbą. Taip pat V.Šidagis teikė neišsamius duomenis apie šiame teisme vilkinamas bylas, taip klaidindamas Teisėjų tarybą ir aukštesnįjį teismą, nesiėmė administravimo priemonių teisėjų daromiems pažeidimams išaiškinti ir juos pašalinti, neinicijavo drausmės bylų“, – teigiama antradienį išplatintame Prezidentūros pranešime.

Anksčiau prezidentė už teisėjo vardo pažeminimą atleido šio teismo teisėją Dalią Stankevičiūtę, kai buvo nustatyti aplaidūs darbo faktai, šiurkštūs pažeidimai, tyčinis bylų vilkinimas, duomenų klastojimo faktai ir jų dangstymas bylose.

Tyrimas parodė, kad D.Stankevičiūtė per ketverius metus neišnagrinėjo 75 administracinių teisės pažeidimų bylų bei slėpė jų vilkinimą. Taip ji sudarė sąlygas pažeidėjams išvengti administracinės atsakomybės.

Taip pat per patikrinimą nustatyti šiurkštūs proceso įstatymo pažeidimai vilkinant tiek civilinių, tiek baudžiamųjų bylų, tiek ikiteisminio tyrimo metu gautų skundų nagrinėjimą.

D.Stankevičiūtė kai kurių ikiteisminio tyrimo stadijoje gautų skundų neišnagrinėdavo ilgiau kaip trejus metus, kai pagal įstatymą tokie skundai turi būti išnagrinėti per dešimt dienų.

V.Šidagis toleravo ir dangstė netinkamą teisėjos D.Stankevičiūtės darbą.

Nuo D.Grybauskaitės darbo pradžios už teisėjo vardo pažeminimą iš viso atleista 17 teisėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius