-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 05

Prie „Kalėdinės sriubos“ akcijos prisidedanti D.Grybauskaitė ragina užsiimti savanoryste

Šeštadienį Panevėžyje labdaros akcijoje „Kalėdinė sriuba“ dalyvausianti prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina Lietuvos žmones įsitraukti į savanorystę.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Yra neįkainojamų vertybių. Savanorystė – viena iš jų. Kiekvienas galime tapti savanoriu, galinčiu padėti gyvenantiesiems nepritekliuje ar neišgalintiesiems pasirūpinti savimi. Savanoriška veikla ir labdaros idėjos, ypač sunkmečiu, turi neįkainojamą prasmę ir parodo, kad geriems darbams Kalėdų laukti nereikia“, – išvakarėse Prezidentūros išplatintame pranešime cituojama valstybės vadovė.

Maltos ordino ambasada Lietuvoje „Kalėdinės sriubos“ akciją šeštadienį bei sekmadienį rengia 13 Lietuvos miestų ir miestelių.  Akciją organizuos Maltos ordino savanoriai, padedami Lietuvos kariuomenės, miestų savivaldų bei verslo žmonių.

Kalėdinės sriubos taps tikra vietos švente – skambės gyva muzika, lankysis Maltos ordino ambasadorius, televizijos žvaigždės, politikai ir verslininkai.  Labdaros idėjų konkurse dalyvauti pakviesti visi Lietuvos moksleiviai.

Prisidėdama prie Maltos ordino iniciatyvos prezidentė paragino prieškalėdiniu Advento laikotarpiu prisiminti visus, kuriems reikia paramos, ypač pagyvenusius vienišus žmones.  „Stebuklus kuria žmonės. O kilnių tikslų vienijami žmonės gali sukurti didelius stebuklus. Jeigu į savanorišką veiklą įsitrauks daugiau žmonių, ypač jaunimo, susvetimėjimą ir abejingumą pakeis jautrumas, tolerancija ir noras padėti. Jeigu nelaukdami pagalbos prašymo kiekvienas šalia esančio paklausime: „Ką dėl tavęs galiu padaryti?“, kitokios bus ne tik Kalėdos, pasikeis ir Lietuva. Advento laikotarpiu būsiu su tais, kurie nori ir gali padėti kitiems“, – teigė D.Grybauskaitė.

Gruodžio 5–ąją pasaulis mini kaip Tarptautinę savanorių dieną.  Eurobarometro tyrimų duomenimis, Lietuvoje į savanorišką veiklą yra įsitraukę tik 11 proc. šalies gyventojų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius