-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 23

Prie Seimo pasodintas Baltijos Asamblėjos ąžuoliukas Baltijos kelio 25-mečiui paminėti

Minint Baltijos kelio 25-metį Baltijos Asamblėjos iniciatyva Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje prie nacionalinių parlamentų pasodinti medeliai.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.
Ąžuoliuką prie Lietuvos Respublikos Seimo pasodino Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje pirmininkė Giedrė Purvaneckienė. Renginyje taip pat dalyvavo Seimo Pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas, Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje nariai, teigiama Seimo pranešimo spaudai.

Ceremonijoje apdovanoti Baltijos Asamblėjos skelbto Baltijos valstybių mokinių rašinio „Ką man reiškia Baltijos kelias?“ konkurso laimėtojai ir dalyviai.

Ceremonijoje apdovanoti Baltijos Asamblėjos skelbto Baltijos valstybių mokinių rašinio „Ką man reiškia Baltijos kelias?“ konkurso laimėtojai ir dalyviai.

Sveikindama moksleivius Seimo pirmininkė sakė: „Esame labai laimingi, kad šiandien Baltijos kelyje stovi nepriklausomoje Lietuvoje gimusi ir užaugusi mūsų jaunoji karta. Be galo džiaugiuosi jaunais žmonėmis, kurie yra ne tik gabūs, darbštūs, motyvuotai siekia savo užsibrėžtų tikslų, bet yra pilietiškai brandūs ir aktyvūs“.

L.Graužinienė paragino naudotis proga iš gyvų istorijos liudininkų išgirsti pasakojimus apie reikšmingiausius mūsų šaliai įvykius: „Tegul jie papasakoja ir apie Baltijos kelią, apie tą jaudulį, patirtą, kai visi susiėmėme už rankų ir nepažįstami žmonės tapo labai artimi“.

Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje pirmininkė G.Purvaneckienė priminė, kad Baltijos Asamblėja turėjo didžiulę reikšmę pirmaisiais trijų Baltijos valstybių nepriklausomybės metais ir vėliau, Baltijos šalims stojant į Europos Sąjungą bei NATO: „Baltijos kelias įkūnijo trijų seserų vienybę, o Baltijos Asamblėja taip pat yra viena iš institucijų, kurios iki dabar įkūnija Baltijos šalių vienybę. Tai kaip niekada svarbu dabar, tarptautinių įvykių kontekste“, – kalbėjo Seimo narė.

Mokiniai ir juos lydintys asmenys apsilankė Seime, pabendravo su Seimo pirmininke ir Seimo nariais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius