Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 25

Pristatys dar vieną enciklopedijos tomą

I.Simonaitytės bibliotekoje pirmadienį vyks Mažosios Lietuvos enciklopedijos IV tomo pristatymas.
Mažosios Lietuvos enciklopedija
Mažosios Lietuvos enciklopedija / Bibliotekos nuotr.

Mintis rengti ir išleisti tokią enciklopediją kilo išeiviams iš Mažosios Lietuvos. 1995 metais Čikagoje, po dešimties Mažosios Lietuvos fondo veiklos metų ir dešimties knygų išleidimo, nuspręsta šią idėją įgyvendinti.

Fondo pirmininko prof. V.Pėteraičio dėka buvo sukaupta tinkama archyvinė medžiaga enciklopedijos parengimui. Jo kvietimu Lietuvoje prie enciklopedijos rengimo prisidėjo Lietuvos Mokslo akademijos nariai, universitetų profesoriai, docentai, dėstytojai, tyrinėtojai ir Mažosios Lietuvos kultūros darbuotojai. Prof. dr. Zigmas Zinkevičius tapo vyriausiuoju redaktoriumi.
Mažosios Lietuvos enciklopedijos rengėjų siekis buvo pirmą kartą viename leidinyje sutelkti negausias ir išsklaidytas žinias apie krašto lietuviškąją, baltiškąją kultūrą.

Mažosios Lietuvos Enciklopedija suteikė galimybę įamžinti nykstantį ar jau prarastą lietuvininkų, prūsų ir kuršių kultūros paveldą, turintį didžiulę vertę ne tik lietuvių, bet ir visos Europos kultūrai. Enciklopedija skiria ypatingą dėmesį daugybei iškraipytų faktų, susijusių su Mažąja Lietuva, padarytų Sovietų okupacijos metu.

Enciklopedijos autorių kolektyvas itin gausus – apie 300 mokslininkų ir talkininkų iš Lietuvos, Vokietijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Australijos ir kitų šalių.

Enciklopedijos pristatymas vyks pirmadienį, 14 val. I.Simonaitytės bibliotekoje.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius