Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 04

Pritarta teismų jungimui

Šiandien Vyriausybė pritarė siūlymui nuo kitų metų gegužės mėnesio sujungti dalį teismų bei centralizuoti jų buhalterinės apskaitos tvarkymą.
Teisėjas
Teisėjas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Nuo kitų metų gegužės bus nustatytos 3 apylinkių teismų veiklos teritorijos vietoj dabar esančių 7. Prie Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo bus jungiami Vilniaus miesto 2 apylinkės bei Vilniaus miesto 3 apylinkės teismai, Kauno miesto ir Kauno rajono apylinkių teismai sujungti į Kauno apylinkės teismą, o Šiaulių miesto ir Šiaulių rajono apylinkių teismai – į Šiaulių apylinkės teismą. Paskaičiuota, kad įgyvendinus šiuos sprendimus, piniginių lėšų ekonomija darbo užmokesčiui su įmokomis Sodrai pirmaisiais reformos metais sudarytų 854 tūkst. litų, o vėlesniais metais preliminariai dar apie 1,16 mln. litų.

Nutarta, kad nuo kitų metų Nacionalinė teismų administracija centralizuotai tvarkys teismų buhalterinę apskaitą. Vietoj šiuo metu Lietuvos teismuose dirbančių 85 finansininkų, įsteigus Nacionalinėje teismų administracijoje centralizuotą Finansų skyrių, teismų buhalterinę apskaitą tvarkys 7 finansininkai, o teismuose liks po 1 buhalterio–finansininko etatą. Preliminariai tai leis sutaupyti 1,6 mln. litų.

„Sumažėjus apylinkių teismų, kaip savarankiškų institucijų, skaičiui, bus galima optimizuoti teismų darbo krūvį bei taupyti jų veiklai skiriamas lėšas. Dėl šių sprendimų atitinkamai sumažės ir teismų darbuotojų skaičius – teismo pirmininkų, teismų finansininkų ir kt., tad atsiras galimybė šias lėšas panaudoti teismų darbo sąlygų gerinimui, teisėjų ir aptarnaujančio personalo kvalifikacijos kėlimui ir kitoms reikmėms“, – sako R. Šimašius. Ministras pabrėžė, kad įgyvendinant šiuo pokyčius pačių teisėjų skaičius mažinamas nebus.

R. Šimašiaus teigimu, ši reforma yra tik dalis visų priemonių ir pertvarkos, kurią reikia atlikti siekiant užtikrinti maksimaliai efektyvią ir optimalią teismų veiklą. Sprendimus dėl esminių pokyčių reorganizuojant teismų darbą numatoma priimti jau kitais metais, o šiuo metu bus įgyvendinti greičiausiai ir paprasčiausiai realizuojami veiksmai, leisiantys teismams taupyti ir dirbti efektyviau.

Vyriausybės patvirtinti projektai artimiausiu metu bus teikiami Seimui svarstyti. Išsamiau su įstatymo projektais galima susipažinti internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius