Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 11

Produktus iš Lenkijos Kauno įmonė gabeno ne tam skirtu transportu

Kauno miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) bendrovei „Valento Vaičiūno įmonė“, įsikūrusiai Kaune, Uosio gatvėje, uždraudė teikti maisto produktų transportavimo paslaugas.
Kauno miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjas P.Tarvydas patikino, jog praėjusiais metais nebuvo nė vieno skundo dėl geriamojo vandens kokybės.
Kauno miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjo P.Tarvydo teigimu, tokių atvejų, kad transporto priemonės, skirtos gabenti maisto produktus, būtų panaudotos ne pagal paskirtį iki šiol nebuvo užfiksuota / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak Kauno miesto VMVT Maisto skyriaus vedėjo Petro Tarvydo, gauta informacija, jog iš Lenkijos Valento Vaičiūno įmonė atvežė 24,660 kg gliukozės sirupo transporto priemone, kuri galimai galėjo būti užteršta ją panaudojus ne pagal paskirtį (prieš gabenant maisto produktus buvo vežamos lietaus nuotekos).

Gliukozės sirupo partija buvo skirta bendrovei „Kraft Foods Lietuva“, į gamybą ji nepateko. Krovinys grąžintas tiekėjui – Lenkijos bendrovei, kuri jau pateikė informaciją, apie sugrąžintą krovinį ir garantiją, kad krovinys bus panaudotas ne maisto produktų gamybai.

Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai bendrovėje „Valento Vaičiūno įmonė“ atlikto patikrinimo metu nustatė, kad įmonė veikė neturėdama Maisto tvarkymo pažymėjimo, taip pat nustatyti krovinių atsekamumo pažeidimai.

„Pagal visoje Europos Sąjungoje galiojančius teisės aktus, reglamentuojančius maisto saugą, maisto tvarkovas privalo pranešti teritorinei maisto kontrolės tarnybai apie ketinimą dalyvauti maisto tvarkymo versle. Tokių atvejų, kad transporto priemonės, skirtos gabenti maisto produktus, būtų panaudotos ne pagal paskirtį iki šiol nebuvo užfiksuota“, - sakė Petras Tarvydas.

Kauno miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba „Valento Vaičiūno įmonei“ uždraudė teikti maisto produktų transportavimo paslaugas. Už nustatytus pažeidimus skirta maksimali piniginė bauda.

Šiuo metu tikrinami visi įmonės transporto priemonėmis gabentų krovinių dokumentai. Tuo pat metu „Kraft Foods Lietuva“ įmonėje tęsiamos produkcijos gamybos kokybės ir savikontrolės užtikrinimo programos auditas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius