Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 12

Rengiamas daugiabučių renovavimo finansavimo modelis

Ketvirtadienį ministras pirmininkas Andrius Kubilius surengė pasitarimą, kuriame buvo nagrinėjami daugiabučių renovavimo klausimai. Premjero potvarkiu sudarytos darbo grupės vadovas, Finansų ministerijos sekretorius Aloyzas Vitkauskas apžvelgė daugiabučių renovavimo esamą situaciją, problemas ir galimus jų sprendimo būdus.
Premjeras Andrius Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Darbo grupės vadovas pristatė siūlymus, koks turėtų būti daugiabučių gyvenamųjų namų finansavimo modelis. Darbo grupė akcentuoja, kad finansavimo modeliui turi būti keliami išskirtiniai reikalavimai – ilgaamžiškumo, finansinių išteklių efektyvaus naudojimo, galimybės kaupti ir atnaujinti reikalingus išteklius, skaidrumo ir kiti reikalavimai. Taip pat būtina tobulinti teisinę bazę ir siekti greito energijos sutaupymo efekto.

Premjeras pabrėžė, kad finansinis daugiabučių namų renovavimo modelis turi būti toks, kad po renovavimo gyventojų mokamos sąskaitos už šildymą (įskaitant ir renovavimo kaštus) nebūtų didesnės nei yra šiuo metu. Tai reiškia, kad gyventojas renovuotame name už tą patį plotą bet kokiu atveju mokės mažiau, nei nerenovuotame.

Pasitarime nutarta, kad iki kovo 1 d. darbo grupė išgrynins ir parengs daugiabučių gyvenamųjų namų renovavimo finansavimo modelį, organizacinę struktūrą, o iki balandžio 1 d, turėtų būti parengti ir būtini teisės aktai.

Daugiabučių gyvenamųjų namų renovavimo programa yra viena iš sudėtinių ekonomikos skatinimo plano dalių. Per 2009-2010 metus daugiabučiams apšiltinti planuojama skirti 2,3 milijardus litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius