-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 14

Rizikingiausius mokesčių mokėtojus kontroliuos 5-ių apskričių mokesčių inspektoriai

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) atkreipia dėmesį, kad po organizacinių pokyčių institucijoje, kai mokesčių apskaičiavimo ir sumokėjimo kontrolė buvo sukoncentruota 5-ių apskričių – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio bei Šiaulių – mokesčių inspekcijų sudėtyje įkurtuose kontrolės departamentuose, galimos situacijos, kada vienos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – AVMI) pradėtas kontrolės procedūras užbaigs kitos AVMI specialistai.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

VMI prie FM viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas pažymi, kad mokesčių mokėtojai neturėtų nustebti, jei, pavyzdžiui, juos tikrino Utenos apskrities mokesčių inspekcijos, o sprendimą dėl patikrinom akto gaus iš Panevėžio AVMI.  

Nuo šiol Klaipėdos AVMI kontrolės departamento specialistai ne tik tikrins Klaipėdos, Telšių ir Tauragės regionų (apskričių) mokesčių mokėtojus, bet ir atliks kitas su mokesčių apskaičiavimo ir sumokėjimo kontrole susijusiais funkcijas: nagrinės pastabas dėl patikrinimo akto ir priims sprendimus dėl patikrinimo akto tvirtinimo. Atitinkamai, Kauno AVMI kontroliuos Kauno, Marijampolės ir Alytaus verslininkus bei gyventojus; Panevėžio AVMI kontrolės padalinio darbuotojai tikrins Panevėžio ir Utenos apskrityse registruotus mokesčių mokėtojus. Vilniaus ir Šiaulių AVMI vykdomų kontrolės funkcijų teritorinės zonos nesikeičia. Patikrinimų skyrių darbuotojai, kurie anksčiau dirbo su Utenoje ir Alytuje registruotais mokėtojais, nuo šiol tikrins Vilniaus miesto mokesčių mokėtojus, tokiu būdu koncentruojant pajėgas į didžiuosius miestus, kuriuose registruota daugiausiai mokėtojų. 

„Siekiant racionaliau panaudoti kontrolės funkcijas atliekančių darbuotojų išteklius, didžiausią dėmesį skiriant rizikingiausiems mokesčių mokėtojams, Valstybinėje mokesčių inspekcijoje įvykdyti kontrolės darbo organizavimo pokyčiai. Po šių pokyčių lieka mažiau vadovaujančio personalo, mažesnis padalinių skaičius leis užtikrinti vienodą mokesčių administravimo praktiką bei vienodus darbo organizavimo principus visoje šalies teritorijoje, minimalizuos korupcijos apraiškų bei neteisėtų susitarimų su mokesčių mokėtojais galimybę“, – pasikeitimų svarbą įvardija A.Klerauskas, pažymėdamas, kad kontrolės funkcijų koncentravimas 5-ių apskričių padaliniuose leis efektyviau užtikrinti ir „Deklaracijos dėl pirmųjų verslo metų“ įgyvendinimą – liks mažiau galimybių neteisingoms Deklaracijos principų interpretacijoms teritoriniuose skyriuose. 

VMI primena, kad didžiųjų mokesčių mokėtojų stebėseną ir konsultavimą vykdo VMI prie FM Didžiųjų mokesčių mokėtojų stebėsenos ir konsultavimo departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius