Pirmą kartą surengtą šventę Vilnius pasitiko vos 12-14 laipsnių šiluma ir lietumi. Tačiau dalyvius tai šiek tiek sutrikdė, nes išskleistose palapinėse vis tiek buvo statomi stalai, garavo karštas maistas, atsirado ir vienas kitas vilnietis, norėjęs papietauti.
Iš viso šventėje dalyvauti norą pareiškė 8 šalių atstovai: buvo pastatyti šių šalių virtuvių paviljonai, savo kostiumus demonstravo tailandiečių šokėjai, vyko tai či sveikatingumo mankštos užsiėmimai. Vidury aikštės įsikūrė kovų ringas, kuriame žadami rytų kovos menų pasirodymai, ekranuose ketinama demonstruoti Azijos šalių filmus.
Anot Vilniaus mero Artūro Zuoko, ši šventė ypatinga pirmiausia tuo, kad vyksta pirmą kartą. „Esame jau įpratę prie Europos virtuvių dienos, kuri vyksta gegužės pradžioje. Šį kartą norime vilniečiams ir svečiams parodyti, kad pasaulis yra didesnis, negu tik Europa. Todėl į Vilnių atvyksta mūsų miestai-partneriai: Kinijos Guangdžou, atvažiuoja Bankoko delegacija, su kuria artimiausiu metu planuojame pasirašyti bendradarbiavimo sutartį, atsiveža profesionalius savo virėjus, taip pat iš Filipinų, Pietų Korėjos, Indijos ir kitų šalių atvažiuoja svečių“, – apie šventę pasakojo A.Zuokas.
Mero teigimu, pažinti bus galima ne tik virtuves, bet ir pamatyti bei išbandyti mankštas. Esą jos išties naudingos, nes pasinėrę į tai či žmonės ne tik nustoja pirkti vaistus, bet iš viso pamiršta vaistinės adresą.
Vilniuje kinų restoranų yra nemažai ir jie mėgstami, todėl šventės organizatoriai nemano, kad vilniečiams šventėje siūlomi patiekalai galėtų būti neskanūs ar per daug egzotiški. Kitų šalių, kurios nėra mums tokios įprastos savo maistu, patiekalus A.Zuokas pasiūlė tiesiog pabandyti. Pats meras prisipažino mėgstantis patį įvairiausią maistą pradedant bulviniais blynais ir cepelinais.
Šventėje laukiama ir verslininkų iš dalyvaujančių šalių, kurie galbūt ateityje atidarys savo restoranus Vilniuje. Tarp tokių – vieno didžiausių restoranų tinklo Tailande savininkas, turintis savo maitinimo įstaigų ir Europoje.
Ateityje galvojama Europos ir Rytų Azijos šalių šventes sujungti ir per mėnesį kiekvieną savaitgalį skirtingi pasaulio regionai galėtų pademonstruoti savo virtuvių ypatumus. Tokiu būdu save pristatyti gautų progą ir Vilniaus kavinės bei restoranai. Tokia šventė jiems turi ir kitokios naudos – ambasados kviečiasi profesionalius virėjus iš savo šalių, kurių patirtimi restoranai gali pasinaudoti.
Šventė vyks ir šeštadienį.