Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 23 /11:24

Saulius Skvernelis rinkimuose dalyvaus su žaliaisiais, bet į partiją nestos

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis Seimo rinkimuose dalyvaus su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Ministras tikino, kad žinią paskelbti norėjo vėliau, tačiau pasklidę gandai privertė patvirtinti, kad jis apsisprendęs dalyvauti Seimo rinkimuose su „žmonėmis, kurie savo darbus grindžia vertybėmis ir turi ambicijų keisti valstybę“.

Trečiadienio ryte S.Skvernelis drauge su LVŽS lyderiu Ramūnu Karbauskiu surengė bendrą spaudos konferenciją, kurioje pranešė apie jungtuves.

Nori į Seimą, bet politiku būti nenori

S.Skvernelis pabrėžė, kad su LVŽS tik dalyvaus rinkimuose, bet į partiją tikrai nestos.

„Aš nesu partijos narys. Nesiruošiu būti jokios partijos narys. Jungiuosi prie daugelio kitų žmonių, kurie yra savo srities profesionalai. Kuriems šiandien vienintelė galimybė dalyvauti politikoje yra atrasti žmones, kurie vadovaujasi tam tikromis vertybėmis“, – aiškino S.Skvernelis.

Jis tikino, kad tokį sprendimą turėjo priimti, nes Seimo rinkimuose neleidžiama formuoti visuomeninių  komitetų.

Su keliomis politinėmis partijomis flirtavęs S.Skvernelis trečiadienį nepasakė, kokios yra jo politinės pažiūros. Tik gyrė R.Karbauskio partiją už pasirengimą išblaivinti Lietuvą ir sukurti darbo vietų, laikytis žodžio, kurti socialinę gerovę.

Klausiamas, kodėl purtosi eidamas į Seimo rinkimus tapti partijos nariu, kas įprasta Vakarų demokratijose, S.Skvernelis aiškino, kad nemato savęs jokioje partijoje apskritai. 

Ministro kėdės neatsisako

S.Skvernelio pranešimas, kad rinkimuose dalyvaus ne su jį į ministro postą delegavusia partija, sukelia kuriozinę situaciją, kai faktinis opozicinės partijos atstovas užima vietą ministrų kabinete. 

Tiesa, pats S.Skvernelis apie LVŽS atstovę Seime Rimą Baškienę, matyt, visai pamiršo, nes per spaudos konferenciją pareiškė, kad LVŽS yra „neparlamentinė partija, kuri nėra nei pozicija, nei opozicija“.

Jeigu bus manančių, kad mano apsisprendimas dalyvauti rinkimuose pakeičia mano, kaip ministro, darbo vertinimą, tai tokie sprendimai gali būti, – sakė S.Skvernelis.

Pats atsistatydinti iš ministro posto S.Skvernelis neketina. Pasak jo, ar jis liks poste, priklausys tik nuo jį į ministro postą delegavusios partijos. 

„Jeigu bus manančių, kad mano apsisprendimas dalyvauti rinkimuose pakeičia mano, kaip ministro, darbo vertinimą, tai tokie sprendimai gali būti“, – kalbėjo ministras. Pasak jo, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Rolandas Paksas apie sprendimą yra informuotas, bet atsistatydinti nepareikalavo.​

S.Skvernelis sako, kad kol kas jis nėra jokiame kandidatų sąraše, todėl ir dirbti „tvarkiečių“ ministru problemų neva neturėtų kilti.

Kokiu numeriu S.Skvernelis bus LVŽS partijos kandidatų sąraše, jis pats tikino nežinantis, tačiau R.Karbauskis pripažino, kad mielai pirmąją poziciją sąraše kam nors užleistų. 

Pretenzija – laimėti

R.Karbauskis tikino, kad LVŽS į rinkimus kvies ne tik S.Skvernelį, bet ir kitus nepartinius žmones. 

„Galima konstatuoti, kad mūsų sąraše bus daug nepartinių žmonių“, – sakė R.Karbauskis.

Visą partijos kandidatų sąrašą partija ketina pristatyti balandžio pradžioje.

„Mes tikrai sieksime tuos rinkimus laimėti“, – tikino jis.

Mes tikrai sieksime tuos rinkimus laimėti, – sakė R.Karbauskis.

R.Karbauskis tikino, kad partija siekia suburti didžiausią frakciją Seime, kad galėtų savo programos pagrindu formuoti Vyriausybės programą ir kurti valdančiąją koaliciją. 

Su kokiomis partijomis negalėtų dirbti koalicijoje, LVŽS pirmininkas kol kas nesako. 

Pasak jo, svarbiausia, kad sutaptų nuomonės dėl alkoholio kontrolės sustiprinimo.

S.Skvernelis neigė ketinantis į LVŽS atsivesti į būrį buvusių policininkų. Jis juokavo, kad karišku supratimu, būrys – tai mažiausiai 25 žmonės.

Įtakos turėjo skandalai

Anksčiau sklido kalbos, kad S.Skvernelis rinkimuose gali dalyvauti su Socialdemokratų partija. S.Skvernelis tikino, kad dėl bendro darbo intensyviai kalbėjosi su dar dviem politinėmis partijomis, tačiau tik žalieji neva jam leido rinkimuose dalyvauti išliekant nepriklausomu.

Jis pripažino, kad įtakos apsisprendimui turėjo ir pastaruoju metu Vyriausybę krečiantys skandalai. 

S.Skvernelį į vidaus reikalų ministro postą yra delegavusi valdančioji „Tvarkos ir teisingumo“ partija. 

S.Skvernelis tikino net nesvarstęs galimybės į rinkimus vesti „tvarkiečių“, kurie šiuo metu kaip tik ieško lyderio. Anot jo, partijai pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir pinigų plovimu niekaip nesiderina su jo anksčiau eitomis generalinio policijos komisaro pareigomis. 

LVŽS tuo tarpu dirba opozicijoje. Seime tėra viena šios partijos atstovė Rima Baškienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius