Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 16

Savaitės skaitiniai: 7 įsimintiniausi 15min.lt tekstai

Siūlome prisiminti praėjusią savaitę per šiuos mūsų atrinktus savaitės tekstus.
Anne Applebaum
Anne Applebaum

1. Anne Applebaum: Nenorime naujo Šaltojo karo, bet tai geriau nei naujas pasaulinis karas

Paprastai Miuncheno saugumo konferencijoje neįvyksta nieko ypatingo. NATO gynybos ministrai pamurma savo nuoširdžias banalybes, o ekspertai parauko antakius, tačiau šie metai nėra paprasti, savo komentare „The Washington Post“ konstatuoja Anne Applebaum.

2. JAV apžvalgininkas Andrew Michta: Ukraina jau prarasta – kas bus toliau?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tankas Rytų Ukrainoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tankas Rytų Ukrainoje

Be karinės pagalbos Ukraina jau prarasta. Tikriausiai ji būtų prarasta net ir su karine pagalba. Bet NATO ir ES turėtų rūpėti, kokiomis sąlygomis Ukraina bus prarasta, savo komentare mėnesiniame žurnale „The American Interest“ rašo JAV politikos apžvalgininkas Andrew A.Michta.

3. 15min.lt tiesioginė konferencijoje apsilankęs LAT pirmininkas Rimvydas Norkus: „Nesakyčiau, kad teisingumas J.Radzevičiaus byloje neįgyvendintas“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimvydas Norkus
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimvydas Norkus

15min.lt tiesioginėje konferencijoje lankėsi 36 metų teisininkas Rimvydas Norkus, nuo praėjusio gruodžio einantis Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko pareigas.

4. Skirmanto Malinausko interviu. Ukrainos rašytojas Andrejus Kurkovas: „Minsko susitarimai taps įrankiu legalizuotis teroristams“

Andrejus Kurkovas
Andrejus Kurkovas

Ukrainos intelektualai skeptiškai vertina Rusijos prezidento Vladimiro Putino ryžtą baigti karinius veiksmus. Pasak jų, Minsko susitarimas numato teroristų nuginklavimą, tačiau tai neįgyvendinama. Numatyti savivaldos rinkimai okupuotose teritorijose greičiausiai vyks po separatistų automatų vamzdžiais ir gali tapti įrankiu legalizuotis karo nusikaltėliams.

5. Vaido čeponio interviu. Be darbo likęs Virginijus Šeškus: „Lietuvos ryto“ savininkai man davė per mažai laiko“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Virginijus Šeškus
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Virginijus Šeškus

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos vadovas vasarą pasakė Virginijui Šeškui, kad jis dirbs klube iki sezono pabaigos, tačiau pažado nesilaikė. Tą patį vakarą, kai vilniečiai Europos taurės turnyro lemiamas rungtynes su Ostendės „Telenet“ laimėjo 28 taškų skirtumu ir pateko į atkrintamąsias varžybas, Prienų valstietis buvo išvarytas lauk. Iškart po atleidimo portalui 15 min.lt. V.Šeškus davė išskirtinį interviu.

6. Vytauto Plečkaičio straipsnis. Tarp Vasario 16-osios Nepriklausomybės akto signatarų – net 5 masonai

Net ketvirtadalis Lietuvos Tarybos narių buvo aktyvūs masonai
Net ketvirtadalis Lietuvos Tarybos narių buvo aktyvūs masonai

1917-ųjų rugsėjo 18-22 dienomis Vilniuje, Pohuliankoje (dabar J.Basanavičiaus gatvė) esančiame teatre įvyko Lietuvių suvažiavimas, kuris išrinko Lietuvos Tarybą. Šiame suvažiavime dalyvavo daugiau nei 200 delegatų. Tarp jų buvo 66 kunigai, 65 ūkininkai, 59 inteligentai, 24 „neaiškių profesijų“ žmonės, 5 dvarininkai ir 2 darbininkai. Kaip vėliau paaiškėjo, net ketvirtadalis būsimųjų Lietuvos nepriklausomybės akto signatarų priklausė masonų ložėms.

7. Jurgitos Lapienytės straipsnis. „Ozo parko“ burtininkai: pastačius namą, išaugo ir buto plotas, ir jo kaina

Skaitytojo Nerijaus nuotr./Vėliavos „Ozo parko“ gyvenvietėje
Skaitytojo Nerijaus nuotr./Vėliavos „Ozo parko“ gyvenvietėje

Ką daryti, jeigu staiga išaugo įsigyto buto plotas? Su tokia problema susidūrė kai kurie „Realco“ pastatytų „Ozo parko“ butų savininkai. Susitarti jie sugebėjo, o tokių atvejų ne taip dažnai ir pasitaiko, tačiau žmonėms, perkantiems butą dar nepastatytuose namuose, reikėtų žinoti, kad kartais gali imti ir išaugti jo kaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius