Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 06

Savivaldybėms siūloma mažinti nestatutinių ugniagesių skaičių

Pastaruoju metu krašto savivaldybės iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovų sulaukė siūlymų mažinti rajonuose dirbančių nestatutinių ugniagesių komandų skaičių arba pačioms perimti jų finansavimą, rašo „Lietuvos žinios“.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak dienraščio, savivaldybės raginamos burti kaimuose savanorius gaisrininkus, kad jie galėtų atskubėti į pagalbą nelaimės ištiktiems žmonėms.

Šakių rajonas – vienas tų, kuriam nuo kitų metų 10 proc. bus mažinamos ugniagesių komandoms išlaikyti skiriamos lėšos. Per metus tai sudarys apie 170 tūkst. litų. Todėl gali tekti naikinti vieną kuriame nors kaime įsikūrusią komandą.

„Kaip pasielgsime – dar nežinau“, – teigė Šakių rajono administratorius Juozas Puodžiukaitis.

Ugniagesių savanorių idėja J.Puodžiukaičio negąsdina, tačiau jis pabrėžia, kad sumanymas reikalautų keisti įstatymus. Pataisose turėtų būti nustatyta, kaip ir kas atlygins savanoriams, jei šie nukentės gesindami gaisrus, ar jiems bus mokama už nuolatinį budėjimą – pasirengimą bet kurią akimirką važiuoti gesinti gaisro ar ką nors gelbėti.

Lietuvos ugniagesių profesinės sąjungos vadovas Saulius Džiautas abejojo dėl tokio pobūdžio savanorystės. „Nemanau, jog pavyks įstatymiškai greitai sureguliuoti, kad šioje sistemoje atsirastų savanorystė. Nebent po 10 ar 20 metų“, – svarstė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius