Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 22

Seimo nariai siūlo, kad baudų susimokėti neišgalintys pažeidėjai negalėtų atsisakyti viešųjų darbų

Seimo nariai Algis Čaplikas, Jurgis Razma ir Erikas Tamašauskas penktadienį įregistravo Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus, kuriuos įtvirtinus pajamų ir turto neturintiems pažeidėjams viešieji darbai būtų skiriami neprašant sutikimo.
(NENAUDOKITE, NUFOTOGRAFUOTAM ŽMOGUI NEMALONU) Pašalpas išimties tvarka gausiantys ukmergiškiai privalės dirbti viešuosius darbus.
Viešieji darbai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Anot parlamentarų, taip būtų užtikrintas paskirtos administracinės nuobaudos atlikimo neišvengiamumas ir efektyvesnė teisės pažeidimų prevencija.

Kaip teigia pataisos iniciatoriai, pagal dabar galiojančius teisės aktus administracinį teisės pažeidimą padaręs asmuo, kuris nedirba ir neturi turto, į kurį galėtų būti nukreiptas baudos išieškojimas, turi teisę atsisakyti dirbti viešuosius darbus, taigi faktiškai likti nenubaustas.

Statistiniais duomenimis, 2009 metais už akcizinių prekių kontrabandą ir jų nelegalų realizavimą skirta baudų už beveik 750 tūks. litų, tačiau išieškota tik už 16 tūkst. litų. Šiemet padėtis nepalyginamai prastesnė – iš daugiau nei 600 tūkst. litų paskirtų baudų išieškota vos 200 litų, t. y. 0,03 proc.

„Privalu taisyti situaciją, kai pažeidėjams, kurie piktybiškai vengia mokėti baudas arba tiesiog neturi iš ko mokėti, sudaroma galimybė išsisukti nuo bausmės. Jei pažeidėjo kišenė tuščia, dar nereiškia, kad jis negali grėbti lapų, kasti sniego ar daryti kitų savo miestui ar kaimui naudingų darbų“, – įsitikinęs A.Čaplikas.

Priėmus pataisas, rajono (miesto) apylinkės teismas nesant turto, į kurį gali būti nukreiptas baudos išieškojimas, nutarimu pažeidėjui skirtą baudą pakeistų nemokamais viešaisiais darbais. Viešieji darbai būtų skiriami ne ilgiau kaip 400 valandų, skaičiuojant vieną nemokamų viešųjų darbų valandą už dvidešimt litų baudos. Nemokami viešieji darbai būtų skiriami tik darbingiems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius