-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 26

Seimo valdininkams tobulintis ieškoma kaimo turizmo sodybos

Seimo kanceliarijai nusprendus tobulinti savo veiklą už Europos Sąjungos (ES) lėšas ruošiamasi pirkti įvairių paslaugų paketą.
Seimas
Seimas / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 Seimas

Tarp jų – valdininkų mokymai kuriame nors viešbučių ar kaimo turizmo sodybų, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Kaip praneša dienraštis, Seimo kanceliarija paskelbė konkursą pirkti strateginio planavimo ir veiklos vertinimo sistemos tobulinimo paslaugas. Tam suplanuota išleisti iki 0,5 mln. litų ES lėšų. Šio konkurso esą reikia, nes dabartinė parlamento kanceliarijos klerkų darbo stebėsenos sistema naudojama tik formaliai.

Planuojamų pirkti paslaugų pakete nurodytos kelios sritys. Norima, kad būtų įvertinta dabartinė situacija Seimo kanceliarijoje, atlikta įstaigos strateginių uždavinių analizė, nustatytos probleminės ir prioritetinės sritys.

Konkurso laimėtojas turės parengti rekomendacijas, kaip tobulinti kanceliarijos valdymą. Pabrėžiama, kad naudojantis šiomis rekomendacijomis bus siekiama geresnio sprendimų priėmimo, veiklos efektyvumo ir rezultatyvumo, taupymo, skaidrumo ir atskaitomybės.

Be kita ko, Seimo kanceliarijos konkursą laimėjusi įmonė turės išmokyti valdininkus diegti naująją sistemą įstaigos veikloje. To turėtų mokytis 40 kanceliarijos padalinių vadovų ir tarnautojų.

Numatyta, kad dalis mokymų turėtų vykti ne mažiau nei 2 žvaigždučių viešbutyje, kaimo turizmo sodyboje, poilsio ar svečių namuose, esančiuose apie 30–100 kilometrų nuo Vilniaus. Čia turės būti organizuojamas ir mokymų dalyvių maitinimas. Užsiėmimus valdininkams turėtų vesti ne mažiau nei du dėstytojai.

Seimo kancleris Jonas Milerius dienraščiui sakė, kad susidomėjimą konkursu jau rodo 8 įmonės. Tarp jų yra ir kelios tarptautinės kompanijos.

J.Milerius pabrėžė, kad projektas bus finansuojamas ES lėšomis. Pasak jo, tiksli perkamų paslaugų kaina bus aiški tik konkursui pasibaigus ir išrinkus laimėtoją. „Tam ir paskelbtas konkursas, kad atrinktume palankiausią kainą“, – sakė jis.

Parlamento kanceliarijos reikalus kuruojanti Seimo pirmininkės pavaduotoja „darbietė“ Virginija Baltraitienė įsitikinusi, kad planuojamos pirkti paslaugos yra reikalingos. Esą bus naudinga pasižiūrėti, kur Seimo kanceliarija dar gali pasitempti.

„Tobulinant valdymą, Seimo kancleriui būtų didelė pagalba, kad specialistai paanalizuotų įstaigos veiklą. Svarbu žinoti, kokių dar galimybių yra šioje srityje, ar teisingai paskirstomi darbai“, – sakė V.Baltraitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius