Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 24

Senučiukas „Ikarus“ sugrįžo dirbti vietoj troleibuso

Pirmadienį daliai bendrovės „Autrolis“ vairuotojų paskelbus streiką, vietoje nekursuojančių troleibusų jų maršrutais keleivius vežė bendrovės „Kauno autobusai“ ir „Kautra“ autobusai. Miesto valdoma bendrovė „Kauno autobusai“ pirmadienį naujam gyvenimui prikėlė ir prieš pusę metų nurašytą autobusą „Ikarus“.
Senasis "Ikarus" į Kauno gatves išriedėjo tik vienai dienai - kol vyko troleibusų vairuotojų streikas.
Senasis „Ikarus“ į Kauno gatves išriedėjo tik vienai dienai - kol vyko troleibusų vairuotojų streikas. / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Turime padėti miestiečiams, kad jie patirtų kuo mažiau nepatogumų, todėl teko prisiminti ir savo „karjerą“ jau baigusius autobusus“, - sakė bendrovės technikos direktorius Kęstutis Derliūnas.

Bendrovė vėl parengė „Ikarus“ autobusą, su kuriuo buvo iškilmingai atsisveikinta praėjusių metų pabaigoje. Tuomet Rotušės aikštėje buvo išrikiuoti trys senieji autobusai su užrašais „Dirbau 25 metus, pavargau, išeinu poilsio“, „Išeinu“, „Sudie, mielas mieste“. Dabar ant vieno jo atsirado naujas užrašas: „Sugrįžau. Dirbu vietoj troleibuso“. Šis autobusas yra pagamintas 1988 metais ir jau nuvažiavo daugiau kaip 1 mln. kilometrų.

Miesto tipo trijų durų autobusai „Ikarus“ Kauno autobusų parką pasiekė 1958 metais. Šių autobusų, kurių gamyba Vengrijoje buvo pradėta 1953 metais, šeštojo dešimtmečio pabaigoje Kauno autobusų parkas gavo kelias dešimtis. Nuo 1992 metų „Ikarus“ autobusais Kaune buvo nuvažiuota beveik 94 milijonai kilometrų, o tai yra atstumas nuo Žemės iki Marso ir atgal.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius