-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 21

Sezoną pradės „Pietumis su Liudviku“

Klaipėdoje gyvenančių teatro gerbėjų laukia maloni staigmena – Pilies teatras skelbia naująjį sezoną ir pradeda jį spektakliu „Pietūs su Liudviku“.
Spektaklį „Pietūs su Liudviku“ kauniečiai teatralai įvertino keliais „Fortūnos” apdovanojimais.
Spektaklį „Pietūs su Liudviku“ kauniečiai teatralai įvertino keliais „Fortūnos” apdovanojimais. / Pilies teatras

Spektaklį, kuris jau įvertintas „Fortūnos“ apdovanojimais, bendromis pajėgomis statė Kauno dramos bei Klaipėdos Pilies teatrai. Spektaklį režisavo Pilies teatro režisierius Alvydas Vizgirda, o viena aktorių – Daiva Stubraitė yra kilusi iš Klaipėdos.

Spektaklis, kurio žanras, anot režisieriaus, kaip ir gyvenimas – tragikomiškas, kartą jau buvo rodytas uostamiesčio publikai festivalio „Šermukšnis“ metu. „Tačiau festivalis ir teatro salė – ne tas pats. Šis spektaklis – labiau kamerinis, tinkantis nedidelei salei“, – sakė A.Vizgirda.

„Pietūs su Liudviku“ pasakoja apie garsų austrų filosofą Ludwigą Johanną Wittgensteiną (aktorius Sigitas Šidlauskas) ir jo dvi seseris (aktorės Goda Piktytė ir D.Stubraitė).

Thomo Bernhardo pjesė, anot režisieriaus, labiau tinka intelektualiai, smalsiai publikai, o ne pamėgusiai nepretenzingas komedijas.

Spektakliu jau spėjo pasimėgauti Kauno publika, dabar jį bus bandoma paversti repertuariniu Pilies teatro veikalu. Tačiau kiek dažnai jis bus rodomas – nežinia. Anot režisieriaus, bus stengiamasi suderinti ir kauniečių aktorių, ir Pilies teatro, ir Žvejų rūmų planus.

Pilies teatras ir šiais metais žiūrovams rodys „Milijono šypsenų miestą“, „Tu ir vėl Dievas“, „Aš laukiu tavęs, mielasis“. Didžiosioms metų šventėms ketinama sukurti dar vieną proginį spektaklį, skirtą mažiesiems žiūrovams.

Spektaklis „Pietūs su Liudviku“ –  ketvirtadienį, Žvejų rūmų Teatro salėje, 19 val. 


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius