Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 19

Sieks pažaboti premjero talkininkų nedrausmingumą

Ministro pirmininko tarnyba ėmė griežtai fiksuoti čia plušančių valdininkų darbo laiką, tačiau planų sekti, kuriose interneto svetainėse jie lankosi, atsisakyta, rašo „Lietuvos žinios“.
Vyriausybė
Vyriausybė / Gedimino Savickio nuotr.

Šią savaitę įsigaliojo nauja tvarka: pradėta stebėti, kada į darbą ateina ir išeina valdininkai. Todėl į darbą vėluojantys ir per anksti iš jo dingstantys Ministro pirmininko tarnybos (MPT) darbuotojai gali susidurti su nemalonumais.

„Lietuvos žinios“ rašo, kad išdirbus mažiau valandų, nei nustatyta, gresia drausminės ir piniginės nuobaudos: pastabos, papeikimai, taip pat gali būti panaikintos kvalifikacinės klasės ar mažinamas atlyginimas.

Keli MPT darbuotojai skundėsi, kad įsigaliojus naujai tvarkai viršininkai primygtinai prašo nedirbti viršvalandžių.

Kitos valstybinės institucijos valdininkams taiko vienintelį drausminį apribojimą – blokuojami kai kurie interneto portalai ar kompiuterinės programos.

Su nedrausmingais MPT darbuotojais kovoti padės automatinė sistema prie įėjimo į Vyriausybės pastatą, kuri fiksuoja, kada į darbą ateina ir išeina darbuotojas.

Keli MPT darbuotojai skundėsi, kad įsigaliojus naujai tvarkai viršininkai primygtinai prašo nedirbti viršvalandžių, nes esą tai yra viena iš priemonių, kaip sumažinti darbo sąnaudas ir sąskaitas už elektrą.

„Jei tik nori dirbti, tegul dirba. Svarbiausia, kad žmogus per dieną nedirbtų mažiau nei aštuonias valandas“, – „Lietuvos žinioms“ aiškino kancleris Deividas Matulionis ir tikino, kad dėl viršvalandžių darbuotojams nepriekaištaujama.

Šiomis dienomis tarp MPT darbuotojų pasklido kalbos, kad darbovietėje renkama informacija, kokiose  interneto svetainėse naršo valdininkai. Tačiau D.Matulionis tikino, kad  tokių ketinimų buvo, bet jie liko neįgyvendinti.

Tuo tarpu ministerijose skiriama daug dėmesio naudojimuisi internetu. Finansų ministerijoje papildomai atliekamos patikros siekiant išsiaiškinti dažniausiai lankomus interneto tinklalapius ir juose besilankančius valdininkus.  Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) užblokuotas prisijungimas prie virtualaus socialinio tinklo, draudžiama naudotis programa „Skype“. Viena iš tokių draudimų priežasčių yra siekiamybė apsaugoti kompiuterių tinklus nuo virusų, bandymų įsilaužti.

„Lietuvos žinios“ praneša, kad kitose svarbiausiose valstybės institucijose požiūris į darbo drausmę  laisvesnis. Prezidentūroje ir Seimo rūmuose nefiksuojama, kiek valandų pluša valdininkai.

Prezidentės spaudos tarnybos teigimu, taip pat nesekama, kokiose interneto svetainėse lankosi tarnautojai, nes visiems darbuotojams išaiškinta darbo tvarka, kad tarnybinis kompiuteris ir internetas yra skirti tik darbo funkcijoms atlikti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius