-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 11

Siūloma reguliuoti viešųjų įstaigų vadovų algas

Šiandien Vyriausybė pasitarime iš esmės pritarė nuostatai, kad viešųjų įstaigų, kurių savininkė arba dalininkė yra valstybė, vadovų atlyginimai turi būti reguliuojami. Tokiu būdu Vyriausybė tęsia Saulėlydžio komisijos pasiūlytą sisteminę valstybės biudžeto lėšomis finansuojamų viešųjų įstaigų bei valstybės įmonių veiklos pertvarką, siekdama jose geresnio atstovavimo valstybės turtinėms ir neturtinėms teisėms.
 Ministerijos nemato reikalo kurti bendrą tvarką informacijai apie valdininkų atlyginimus teikti.
Siūloma reguliuoti viešųjų įstaigų vadovų algas. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Atstovaudama valstybei, tokių įstaigų ar įmonių steigėjai, Vyriausybė siekia, kad biudžeto lėšomis jose būtų disponuojama efektyviai ir taupiai. Valstybės kontrolė dar 2004 m. pasiūlė reglamentuoti darbo apmokėjimą tokiose viešosiose įstaigose, tačiau ankstesnės Vyriausybės to nepadarė, teigiama pranešime spaudai.

Siekdama aiškesnio ir skaidresnio valstybės valdymo 15-oji Vyriausybė jau yra priėmusi sprendimą, kad viešosios įstaigos ateityje negalės atlikti viešojo administravimo funkcijų, išskyrus keletą įstaigų, kurioms tokios funkcijos iki šiol buvo pavestos įstatymu. Įgyvendindama efektyvesnį ir taupesnį mokesčių mokėtojų lėšų panaudojimą ir valstybės turto valdymą, Vyriausybė prieš kelis mėnesius taip pat yra priėmusi nutarimą dėl valstybės įmonių ir valstybės kontroliuojamų akcinių bei uždarųjų akcinių bendrovių vadovų apmokėjimo tvarkos.

Tęsdama valstybės įmonių ir viešųjų įstaigų sisteminę pertvarką Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė Vyriausybės nutarimo dėl viešųjų įstaigų, kurių savininkė yra valstybė, vadovų, jų pavaduotojų ir vyriausiųjų buhalterių darbo apmokėjimo projektą. Šiandien Vyriausybė pasitarime pritarė pagrindiniam šiame projekte siūlomam principui, kad vadovaujančių darbuotojų mėnesinė alga būtų nustatoma iš dviejų dalių – pastoviosios ir kintamosios. Pastovioji dalis būtų nustatoma koeficientais, atsižvelgiant į viešosios įstaigos kategoriją, kuriai ji būtų priskiriama pagal atitinkamus kriterijus. Įstaigų vadovų mėnesinės algos kintamoji dalis priklausytų nuo viešosios įstaigos veiklos rezultatų.

Galutinius sprendimus, kaip skirstyti viešąsias įstaigas bei nustatyti kintamosios atlyginimo dalies ribas, Vyriausybė planuoja svarstyti po mėnesio.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius