-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 04 03

Skelbia karą „autolavonams“

Nenaudojamų ir daugiabučių kiemuose ne pirmus metus laikomų automobilių savininkai turėtų susirūpinti – policija iki balandžio pabaigos planuoja nuo tokių „autolavonų“ išvaduoti visas miesto viešąsias erdves.
Greta gatvės ar daugiabučių kiemuose stovintys apgriuvę automobiliai – aštri Kauno problema.
Greta gatvės ar daugiabučių kiemuose stovintys apgriuvę automobiliai – aštri Kauno problema. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno policija, bendradarbiaudama su seniūnijomis, daugiabučių namų bendrijomis bei administratoriais, pirmojo akcijos „Neprižiūrimas automobilis“ etapo metu rinks informaciją apie bendro naudojimo vietose paliktas neeksploatuojamas mašinas. Pasak Kauno policijos Eismo įvykių registravimo skyriaus viršininko Algimanto Judicko, informaciją apie dūlančius „autolavonus“ policijai bei seniūnijoms gali teikti ir patys miestiečiai. „Tik noriu akcentuoti, jog žmonės ne visada teikia objektyvią informaciją. Būna, kad pareigūnai nuvažiuoja ir supranta, jog automobilis paliktas kieme tik laikinai, pavyzdžiui, mėnesiui kitam, o sušilus orams jį savininkas užsikuria ir sėkmingai naudoja. Neeksploatuojamų automobilių požymiai turėtų būti akivaizdžiai matomi – tuščios padangos, išdaužyti langai, atlapotos durys, – akcentavo A.Judickas. – Jeigu automobilis yra tvarkingas ir niekam netrukdo, jokiu būdu negalima prieš tokios mašinos savininką ar valdytoją imtis priemonių.“

Surinkus informaciją apie kiemuose dūlančius laužus ir iš valstybinių numerių nustačius jų savininkus, pastariesiems bus išsiųsti oficialūs perspėjimai, jog privalo savo nuosavybę patraukti iš bendro naudojimo vietų. Jei per porą savaičių mašinų savininkai į perspėjimus nereaguos, sulauks griežtesnės atsakomybės – jiems bus surašyti administracinių teisės aktų pažeidimų protokolai, užtrauksiantys baudą nuo 250 iki 500 Lt. Jei ir po šių sankcijų „autolavonų“ savininkai ignoruos raginimus išsigabenti savo automobilius, jiems bus skirtos baudos, jau siekiančios nuo 500 iki 1000 Lt. Be to, nepaklusnių kauniečių mašinos gali būti konfiskuotos.

Paklaustas, kiek vietą užimančių ir eismui trukdančių „autolavonų“ galėtų būti visame Kaune, pareigūnas sakė: „Mieste turėtų būti keli šimtai tokių automobilių, tai tikrai didelė problema.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius