-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 28

Skuptūros vairuotojus ragins kelyje neprarasti budrumo

Iš sostinės į Kauno gatves atkeliavo menininko Vaido Ramoškos sukurtos spalvingos mokyklinukus simbolizuojančios skulptūros, kuriomis tikimasi atkreipti dėmesį į šiurpią avarijose žūstančių vaikų statistiką.
Kaune spalvingos mokinukų skulptūros  ragins vairuotojus būti atidesnius.
Kaune spalvingos mokinukų skulptūros ragins vairuotojus būti atidesnius. / Eriko Ovčarenkos/dienraščio „15minučių“ nuotr.

Dvi savaites mokinukus vaizduojančios skulptūros stovės prie pagrindinių miesto sankryžų, perspėdamos kelyje elgtis atsargiau. Menininko sukurtos didžiulės – net 2,6 metrų aukščio – ryškiai žalios ir geltonos spalvos skulptūros vairuotojams bus pastebimos iš tolo net ir tamsiuoju paros metu – jos yra padengtos specialia šviesą atspindinčia medžiaga.

Esame įsitikinę, jog nelaimingų atsitikimų kelyje skaičių verta bandyti mažinti kuo aktyviau ir kuo įvairesniais būdais, –teigia T.Vaišvila.

Akcijos sumanytojų teigimu, mokinukų skulptūros Vilniuje buvo sutiktos palankiai ir susilaukė nemažo visuomenės dėmesio. Viliamasi, kad tokia neįprasta saugumą kelyje skatinanti priemonė pasiteisins ir Kaune. „Esame įsitikinę, jog nelaimingų atsitikimų kelyje skaičių verta bandyti mažinti kuo aktyviau ir kuo įvairesniais būdais. Ypač, kai kalbama apie vaikus, kuriems žiemos metu, kai taip vėlai švinta ir anksti temsta, grėsmė yra didesnė nei įprastai“, – sakė prekybos centro „Iki“ komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila.

Angeliukų skulptūromis išgarsėjęs V.Ramoška „mokinukus“ kūrė du mėnesius, skulptūroms buvo sunaudota apie 75 kg glaisto, 10 kg dažų bei trys putplasčio plokštės. Vienas iš putplasčio pagamintas berniukas sveria per 40 kg. Laikinosios sostinės gatvėse švytintys „mokinukai“ stovės nuo sausio 26 d. iki vasario 9 d.

Atsargų vairavimą skatinančios skulptūros įkurdintos judriose ir avaringumu pasižyminčiose Kauno vietose: eismo salelėje Taikos pr. ir A.Baranausko g. sankryžoje, pėsčiųjų dalyje prie Savanorių pr. ir P.Lukšio g. sankryžoje, Laisvės al. ir Šv.Gertrūdos g. sankryžoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius