-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 07

Slėpynės baigėsi

Septynis mėnesius nuo Lietuvos teisėsaugos besislapstęs Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamas Henrikas Daktaras pakliuvo į Bulgarijos pareigūnų rankas. Šiuo metu jis laikomas šios šalies Varnos miesto kalėjime. Tiesa, nusikalstamo pasaulio autoriteto kelionė į Lietuvą gali užsitęsti. Jei jis savo noru nesutiks būti išduotas Lietuvos teisėsaugininkams, Henytės kelionė į Lietuvą gali užtrukti iki 2 mėnesių
Išvaizdą radikaliai pakeitusio H.Daktaro tapatybę Bulgarijos specialiosios pajėgos galutinai patvirtino tik sulaukusios iš Lietuvos atsiųstų pirštų antspaudų pavyzdžių.
Išvaizdą radikaliai pakeitusio H.Daktaro tapatybę Bulgarijos specialiosios pajėgos galutinai patvirtino tik sulaukusios iš Lietuvos atsiųstų pirštų antspaudų pavyzdžių. / Scanpix nuotr.

Šiuo metu į bulgarų kalbą verčiami ekstradicijos dokumentai. Jeigu tarptautinės operacijos metu sulaikytas H.Daktaras vis tik sutiks būti išduotas Lietuvos teisėsaugininkams, iš Bulgarijos 5 kartus teistas mafijos autoritetas turėtų būti parvežtas per 10 dienų.

H.Daktarui teks atsakyti ne tik už Lietuvos teisėsaugos jam bei jo bendrams inkriminuojamus nužudymus – pasikėsinimus nužudyti, plėšimus bei turto prievartavimo atvejus. Henytės pravardę turinčiam mafijos šului Bulgarijos pareigūnai ketina pareikšti kaltinimus dokumentų klastojimu.

Aukštas, stambaus kūno sudėjimo barzdotas vyras ilgais, garbanotais plaukais, visiems prisistatantis Kostos vardu. Į tokį asmenį buvo persikūnijęs šių metų vasario mėnesį iš Lietuvos sprukęs „Daktarų“ grupuotės lyderis, kurį penktadienį maždaug 30 km nuo trečio pagal dydį Bulgarijos miesto Varnos nutolusiame Kranevos kurorte sulaikė didžiules pajėgas šiai operacijai metusios policijos greitojo reagavimo pajėgų būrys. Specialiųjų pajėgų pareigūnams išvaizdą pakeitusio H.Daktaro tapatybę nustatyti pavyko tik sulaukus iš Lietuvos atsiųstų jo pirštų antspaudų pavyzdžių. Henytės šeimos nariai sulaikyti nebuvo.

„Ką turiu bendro aš, mano šeima ir visuomenė? – „15min“ žurnalistui atkirto ne kartą su teisėsauga reikalų turėjęs Henytės sūnus Enrikas Daktaras, paklaustas, kaip šeima reagavo į žinią apie tėvo sulaikymą. – Kai mes būsime pažįstami ir kartu gersime vyną, tada aš jums pasakysiu, kaip jaučiuosi aš ir kaip jaučiasi mano šeima. Mano ir mano šeimos savijauta neturi nieko bendro su visuomene.“

Paklaustas, ar jis bei jo šeimyniškiai žinojo apie nuo Lietuvos teisėsaugos besislapsčiusio tėvo buvimo vietą, E.Daktaras taip pat nesileido į kalbas. „Nekomentuosiu aš daugiau nieko. Neturiu nei noro, nei tikslo apie tai šnekėti“, – piktu tonu pokalbį baigė E.Daktaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius