Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 03

„Smulkus urmas“ nebenori maitinti Seimo narių

Dvejus metus parlamentarus ir Seimo kanceliarijos darbuotojus maitinusi bendrovė „Smulkus urmas“ sprunka iš parlamento. Bendrovės netenkina per dideli mokesčiai ir per mažas pelnas, rašo „Lietuvos žinios“.
Seimo rūmai
Seimo rūmai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Seimas

Seimo kanceliarija ir maitinimo paslaugas teikianti bendrovė patalpų nuomos sutartis buvo pasirašiusios dešimčiai metų.

Atsisakyti Seimo objektų maitintojus esą skatina per dideli nuomos bei komunaliniai mokesčiai ir per menkas pelnas. Įspėjimą apie ketinimus po keturių mėnesių palikti prestižiniais laikomus maitinimo taškus bendrovė neseniai įteikė Seimo kanceliarijai.

Pasak Seimo vicepirmininkės Virginijos Baltraitienės, kuruojančios Seimo kanceliarijos darbą, teks skelbti naują maitintojo konkursą.

Anot jos, greičiausiai bus pakeistos kai kurios konkurso sąlygos. Pirmiausiai yra minčių peržiūrėti maitinimui skirtus plotus. V.Baltraitienė mano, kad Seime maitinimo įstaigų yra per daug. Dabar pirmuose ir antruose rūmuose veikia valgyklos, trečiuose – restoranas ir baras.

Politikės teigimu, „Smulkus urmas“ moka gana didelius mokesčius – vien už nuomą apie 330 tūkst. litų. Dar tiek pat tenka sumokėti komunalinių mokesčių.

V.Baltraitienės teigimu, už nutrauktą sutartį bendrovė turės sumokėti suderėto dydžio finansinę kompensaciją. Pavyzdžiui, nuomos Seimui priklausančiame pastate atsisakęs SEB bankas kaip kompensaciją už sutarties nutraukimą parlamento kanceliarijai sumokėjo 18 mėnesių nuomos dydžio sumą – apie 2 mln. litų.

Dar viena priežastis, lemianti maitintojų pajamų dydį, – draudimas Seime prekiauti alkoholiniais gėrimais.

„Smulkaus urmo“ komentarų „Lietuvos žinioms“ gauti nepavyko.

Konkursą dėl maitinimo Seimo rūmuose, įveikusi du konkurentus, „Smulkus urmas“ laimėjo 2009 metų gegužę.

Maitinimo paslaugų ir prekybos bendrovę „Smulkus urmas“ valdo investicinė bendrovė „ŽIA valda“, kurios pagrindinis akcininkas yra Seimo nario Vidmanto Žiemelio sūnus Gediminas Žiemelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius