Kauno technologijos universiteto (KTU) Maisto instituto direktoriaus pavaduotojas Stanislovas Matijoška teigia, kad specialistų tyrimai parodė: lietuviškas pienas ir jo produktai yra saugūs, antibiotikų leistinos normos neviršytos, rašo dienraštis „Vilniaus diena.“
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba taip pat ėmėsi tyrimų: patikrino pieno perdirbimo įmonių savikontrolės sistemas, laboratorinių tyrimų rezultatus. Jis parodė, kad keturių didžiųjų pieno perdirbimo įmonių – „Pieno žvaigždžių“, „Žemaitijos pieno“, „Rokiškio pieno“ ir „Rokiškio sūrio“ savikontrolės sistemos ir valstybinė veterinarijos kontrolė veikia efektyviai, todėl tikimybė, kad nesaugių pieno produktų pateks į rinka, yra labai maža.
Rusijos pareigūnai atkreipė dėmesį, kad kai kuriuose lietuviškuose pieno produktuose buvo viršytos leistinos tetraciklino antibiotikų normos. Tačiau KTU Maisto instituto Mikrobiologijos skyriaus vadovė Joana Šalomskienė teigia, kad Rusija vienintelė turi tokius griežtus reikalavimus, nė vienoje kitoje valstybėje nėra tokių griežtų ribojimų.
S.Matijoška stebėjosi, kad Rusija patvirtino tokias griežtas normas, nes sovietiniais laikais į antibiotikų kiekį apskritai buvo žiūrima pro pirštus. Jis taip pat teigė, kad antibiotikų reikalas yra išpūstas, nes žmogus tiek pieno neišgeria, kad nežymūs antibiotikų pėdsakai pakenktų jo sveikatai.