Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 30

Strateginis rajono dokumentas patvirtintas

Kauno rajono savivaldybėje ketvirtadienį patvirtintas rajono teritorijos bendrasis planas. Politikų istoriniu vadintas dokumentas prieš priimant sprendimą buvo išnarstytas po „kaulelį“. Nuomonę apie jį pareiškė ir pusė tūkstančio gyventojų.
Kauno rajono politikai pritarė specialistų parengtam bendrajam rajono teritorijos planui, kuriame numatyta koncepcija galios 25 metus.
Kauno rajono politikai pritarė specialistų parengtam bendrajam rajono teritorijos planui, kuriame numatyta koncepcija galios 25 metus. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Dokumentą pavyko patvirtinti be didesnių diskusijų – už parengtą Kauno rajono savivaldybės bendrąjį planą balsavo 20 rajono tarybos narių, opozicijos nariai susilaikė. Politikų patvirtinta rajono teritorijos bendrojo plano koncepcija galios 25 metus, sprendiniai – 10 metų.

„Rengiant planą svarbiausia buvo apginti viešąjį interesą, užtikrinti subalansuotą viso rajono plėtrą, ekologinę pusiausvyrą ir gerą gyvenimo kokybę. Kauno rajone daug upių, miškų, gamtos ir kultūros paminklų, teritorija patraukli ne tik gyvenimui, bet ir turizmui. Buvo svarbu, paskatinti urbanistinę plėtrą prioritetinėse teritorijose, bet kartu ir pasirūpinti, kad dėl to nenukentėtų rekreacinės zonos. Planas parengtas tinkamai, nes apima visą rajono teritoriją ir numato kiekvienos atskiros vietovės vystymosi dinamiką. Taip pat stengėmės numatyti galimas Kauno miesto ir rajono jungtis“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Prioritetinėmis plėtros vietomis bendrajame rajono plane numatomos Karmėlava, Garliava, Domeikava, Raudondvaris ir Vilkija. Čia planuojama vystyti tiek rekreacinę, tiek kitokią veiklą.

Plano rengimas kainavo daugiau nei 2 mln. Lt. Jį rengė 30 įvairių sričių specialistų. Jiems teko atsižvelgti ir į gyventojų nuomonę. Pasak Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Vyto Bancevičiaus, atliekant bendrojo plano viešąjį svarstymą buvo gauta 530 gyventojų prašymų. Daugiau nei pusė jų patenkinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius