Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 05

Sumaniausiam vartotojui – statulėlė ir dovanos

Netikėtai suplyšę nauji batai, trijų žvaigždučių viešbutis užsienyje vietoj žadėtos prabangos ir kiti nemalonumai – vartotojai susiduria su gausybe problemų. Dabar jie kviečiami pasidalinti istorijomis, kaip apgynė savo teises.
Kelionės
Įspūdingiausią istoriją apie nesėkmę kelionėje ar kitu atveju ir apgintas savo teises papasakojęs vartotojas pelnys videokamerą ir V.Ramoškos sukurtą statulėlę. / Jurgitos Andriejauskaitės nuotr.

Įdomiausios istorijos autorius bus išrinktas sumaniausiu vartotoju, jam atiteks videokamera ir Vaido Ramoškos sukurta statulėlė. Savo istoriją galima papasakoti internetinėje svetainėje www.ecc.lt. Šie rinkimai yra Europos Sąjungos inicijuotos vartotojų informavimo kampanijos „Žinok savo teises ir laimėk“ dalis.

Kampanijos ekspertas Mykolas Okulič-Kazarinas vakar Klaipėdos savivaldybėje pasakojo, kad savo teises bando apginti vos 6 proc. lietuvių, o nepatenkintų tam tikromis paslaugomis ar pirkiniais yra daugiau nei pusė. „Nepasitikime ir valstybės institucijomis, ir pardavėjais. Lietuviai yra vieni iš labiausiai nepatenkintų Europoje ir vieni iš mažiausiai besiskundžiančių – kaip ir bulgarai, rumunai, portugalai“, – sakė ekspertas.

Kampanijos pristatymo metu uostamiesčio vartotojų teisių gynėjai teigė sunkiai galintys patikėti, kad skundžiasi vos 6 proc. lietuvių. „Mūsų durys neužsidaro“, – sakė jie, teigdami, kad klaipėdiečiai yra aktyvūs, todėl ir sėkmės istorijų galėtų papasakoti daug.

„Ši statulėlė, skirta sumaniausiam vartotojui, grįš į Klaipėdą, esu tikras“, – šypsojosi Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Klaipėdos apskrities skyriaus vedėjas Raimundas Kontrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius