-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 19

Susisiekimo viceministras: oro susisiekimas turėtų būti atkurtas per kelias dienas

Europos Sąjungos (ES) šalių transporto ministerijų vadovai imasi iniciatyvos atverti oro erdvę, kurioje skrydžiai vis dar ribojami dėl Islandijos ugnikalnio dulkių. Tai gali padėti atkurti oro susisiekimą per kelias dienas, BNS prognozavo susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Pirmadienį buvo pritarta “Eurocontrol„ pasiūlytam oro erdvės sureguliavimo variantui, jis bus įtvirtintas ministrų rezoliucija. Tai gali padėti atkurti oro susisiekimą per kelias dienas“, – sakė viceministras.

Kelias valandas trukusioje konferencijoje telefonu pirmadienį ES transporto ministrai bei kiti šių ministerijų vadovai iš esmės pritarė projektui, kad oro erdvės būti skirstomos į tris zonas – visiškai be jokių ribojimų, su taikomais iš dalies ir į tas zonas, kuriose galiotų draudimai.

„Pagal dabartinę situaciją Lietuva priklausytų tai vidurinei zonai. Nors apribojimai joje netaikomi, tačiau sprendimus dėl skrydžių priima orlaivių vadai, pasitarę su „Oro navigacijos“ specialistais“, – sakė R.Vaštakas.

Anot susisiekimo viceministro, sutarta, jog navigacija turi būti koordinuojama, prioritetą atiduodant skrydžių saugumui.

Dėl Islandijos ugnikalnio dulkių sutrikęs oro susisiekimas Lietuvoje sutrukdė 28,7 tūkst. žmonių, kurie ketino keliauti lėktuvais, planams. Skrydžiai Europoje dėl ugnikalnio išmestų dalelių sutriko nuo praėjusio ketvirtadienio.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius