-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 05

„Technoramoje“ robotus nurungė žaidimas „Eko-miestas“

Kauno technologijos universiteto (KTU) jaunųjų mokslininkų darbų parodoje-konkurse „Technorama 2010“ buvo daugiau laimėtojų nei planuota.
Rektoriaus prizas už mokomąjį internetinį strateginį žaidimą „Eko-miestas“ buvo įteiktas KTU Informatikos fakulteto studentams Mantui Kavaliauskui, Mantui Radvilai ir Arvydui Burduliui.
Rektoriaus prizas už mokomąjį internetinį strateginį žaidimą „Eko-miestas“ buvo įteiktas KTU Informatikos fakulteto studentams Mantui Kavaliauskui, Mantui Radvilai ir Arvydui Burduliui. / Jono Klėmano nuotr.

Kaip ir kasmet, skirtingų sričių studentai pristatė mokslinius išradimus, kurie gali būti plačiai pritaikyti praktiškai. Šiemet parodoje jų buvo net 61 ir daugiausia telekomunikacijų, elektronikos, valdymo inžinerijos ir informacinių technologijų sričių darbų. Tarp jų visa grupė robotų, inovacijų, skirtų žmogaus sveikatos priežiūrai, mokomųjų žaidimų: medikams ir medicinos mokslų studentams skirtas „MedGame“, visiems gyventojams internetu pasiekiamas ir ekologiškai mąstyti skatinantis „Eko-miestas“, internetinis mokslinės fantastikos žanro naršyklinis žaidimas „Nebula 44“ ir kiti.

Anot parodos „Technorama“ organizatorės KTU Inovacijų skyriaus vedėjos doc. Violetos Kaunelienės, šiemet buvo ypač daug gerų darbų, todėl nuspręsta padidinti laimėtojų skaičių.

Rektoriaus prizą (1500 Lt) pelnė Informatikos fakulteto studentų trio (Mantas Kavaliauskas, Mantas Radvila ir Arvydas Burdulis) už mokomąjį internetinį strateginį žaidimą „Eko-miestas“. Realaus laiko kompiuterių sistemų centro įsteigta nominacija „Plačiausiai versle pritaikomas darbas“ atiteko Laimonui Bartušiui už darbą „Virtualus instrumentas otoakustinės emisijos signalams registruoti“, o inovatyviausiu pripažintas Edgaro Vaštako darbas „Lazerinis kampinio enkoderio žymių disko kokybės kontrolės įrenginys“.

„Vienas mokslininkas yra pasakęs, kad jei universitetuose būtų bent 15 proc. tokių studentų, kokius šiandien matome pristatančius savo išradimus, Lietuvoje krizės nebūtų“, ­– įteikdama apdovanojimus šmaikštavo parodos „Technorama“ organizatorė doc. V. Kaunelienė ir pridūrė, kad didžioji dalis „Technoramoje“ pristatomų sprendimų jau yra diegiami verslo įmonėse. Nemažai ankstesnėse parodose eksponuotų darbų vėliau buvo įvertinti šalies mastu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius