Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 13

Teisėsauga aiškinsis, ar ŠMM buvo švaistomos lėšos

Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo, didelės vertės turto iššvaistymo, piktnaudžiavimo ir tarnybinių pareigų neatlikimo Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM).
Pinigai
Teisėsauga aiškinsis, ar ŠMM buvo švaistomos lėšos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Generalinė prokuratūra portalui delfi.lt patvirtino, kad tyrimas vykdomas pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Teisėsauga tyrimą pradėjo gavusi Valstybės kontrolės atlikto audito išvadas.

„Tyrimą pradėjo Vilniaus apygardos prokuratūra, o jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai“, – portalui sakė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rūta Dirsienė.

BNS primena, kad Valstybės kontrolė rugpjūčio pradžioje pranešė nustačiusi, jog ŠMM bei jai pavaldžios įstaigos turtą ir lėšas pernai valdė netaupiai, neracionaliai. Daugiausia pažeidimų padaryta vykdant investicinius projektus ir pasirašant sutartis, nesilaikant Viešųjų pirkimų įstatymo, netinkamai tvarkant apskaitą, o už kai kurias suteiktas paslaugas negavus pajamų.

ŠMM teigia ištaisiusi daugelį Valstybės kontrolės audito išvadose nurodytų trūkumų, o kai kuriuos auditorių priekaištus pavadino nepagrįstais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius