2010 09 21

Teismų sąskrydyje – aukštasis pilotažas

Rugsėjo 18-ąją Akmenės rajone įsikūrusioje Šiaulių universiteto Balsių poilsio bazėje įvyko jau trečiasis Šiaulių apygardos teismų darbuotojų sąskrydis.
Teismų sąskrydyje – aukštasis pilotažas.
Teismų sąskrydyje – aukštasis pilotažas. / Šiaulių apygardos teismo nuotr.

Nepabūgę žvarbaus ir lietingo rudens oro teismų darbuotojai į sporto ir pramogų šventę atvyko su savo šeimų nariais, draugais. Dalyvių skaičius pranoko visus lūkesčius – atvyko daugiau nei pustrečio šimto žmonių. Kaip ir ankstesnėse šventėse sąskrydžio dalyviai rungėsi sporto aikštelėse (visos rungtys buvo improvizuotos), kolektyvai demonstravo menines programas, kurios pagal reglamentą truko ne daugiau kaip 10 minučių, teigiama išplatintame pranešime.

Staigmena tapo šventei gerokai įpusėjus dalyvius pasveikinęs Šiaulių apygardos teismo teisėjo Broniaus Zalagos pilotuojamas lėktuvas, virš poilsiavietės apsukęs keletą garbės ratų. Šventė pavyko – dalyviai ilgai nenorėjo skirstytis.

Renginiui visi teismai pasiruošė negailėdami pastangų, kupini išmonės ir išradingumo. Labai lauktoms meninėms programoms abejingų neliko, o vertinimo komisija atitinkamai pirmąją ir antrąją vietas skyrė Šiaulių miesto apylinkės ir Šiaulių apygardos teismų kolektyvams. Ypatingų dalyvių pagyrų sulaukė pasirinktos temos išpildymas. Trečioji vieta atiteko Pakruojo rajono apylinkės teismo komandai.

Kaip ir per praėjusias šventes varžybose labai gerus rezultatus pademonstravo rajonų apylinkių teismų kolektyvai. Daug prizinių vietų užėmė Pakruojo, Telšių, Joniškio, kitų rajonų apylinkių teismų kolektyvai.

Pereinamąją šventės taurę trečius metus iš eilės iškovojo Šiaulių miesto apylinkės teismas, antrąją vietą užėmė pakruojiečiai, trečiąją– Šiaulių apygardos teismo kolektyvas. Komandos apdovanotos įvairiais prizais, dovanų sulaukė ir mažiausieji renginio dalyviai. Kaip ir ankstesnių švenčių metu, šiais metais vaikams buvo surengtos atskiros varžybos.

Šiaulių apygardos teismo pirmininkas, Teisėjų tarybos narys Boleslovas Kalainis pasidžiaugė, kad sunkmetis, didelis darbų krūvis nesutrukdė surengti šventės. Anot jo, tai dar vienas įrodymas, kad Šiaulių apygardos teismuose tvyro gera darbinė ir kūrybinė atmosfera. Šventės dalyviams buvo perskaitytas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininko Gintaro Kryževičiaus sveikinimas. Sveikinimo žodžius tarė ir kiti svečiai – Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Egidijus Žironas, Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo pirmininkė, Lietuvos Respublikos teisėjų asociacijos valdybos narė ir vicepirmininkė Daiva Kazlauskienė, Panevėžio apygardos administracinio teismo pirmininkas, taip pat Lietuvos Respublikos teisėjų asociacijos valdybos narys Ramūnas Gadliauskas.

„Tokios šventės padeda susitelkti, gerai nusiteikti ir darbui“, – kalbėjo Šiaulių apygardos teismo pirmininkas B. Kalainis.– „Už tai mes visi turime būti dėkingi ir teisėjams, ir darbuotojams, ir šios šventės vienam iš organizatorių, įkvėpėjų, Šiaulių apygardos teismo teisėjui, Lietuvos Teisėjų asociacijos valdybos nariui Vidmantui Mylei, žinoma, ir pačiai asociacijai.“

Padėkos raštas buvo įteiktas ir Balsių poilsio bazės vadovui Aloyzui Jarošaičiui už nuostabią organizaciją, dėmesį renginio dalyviams.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius