Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 13

Telecentras padidino ieškinio sumą LRT

Radijo ir televizijos centras (Telecentras) padidino ieškinio sumą Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai (LRT) nuo 3,6 mln. iki 4,6 mln. litų. litų. Tokia skola dabar paskaičiuota kartu su beveik 100 tūkst. litų delspinigiais.
Audrius Siaurusevičius
Audrius Siaurusevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai paaiškėjo trečiadienį vykusio Vilniaus apygardos teismo (VAT) posėdžio metu.

„Nuo to laiko (pernai spalio pabaigoje – BNS), kai buvo priimtas ieškinys, yra daug kas įvykę: atsakovas dalį pinigų pervedė, bet išsaugo įsiskolinimų dydis, tad teikiame ieškinio patikslinimą ir papildymą, kuriame yra nurodyta nauja suma“, – teisme sakė Telecentro advokatas Virgilijus Kaupas.

Tuo tarpu LRT atstovaujantis advokatas Gintautas Bartkus žurnalistams sakė, kad LRT Telecentrui iš biudžeto gautų lėšų yra sumokėjusi iš komercinės reklamos ir už misijos vykdymą. Teismo posėdyje jis tvirtino, kad skola yra sumažėjusi.

Pasak V.Kaupo, LRT yra sumokėjusi apie 0,5 mln. litų. Pasak G.Bartkaus, abiejų įstaigų vadovai buvo susitikę ir nutarė konfliktą išspręsti taikiai.

„Vadovybės buvo susitikusios ir nutarė dėti visas pastangas, kad būtų taikiai išspręstas ginčas. Šis ginčas ne vien tik komercinis, bet susijęs su televizijos žiūrovais, kurie turi vaidinti didžiausią vaidmenį“, – žurnalistams kalbėjo LRT teisininkas.

Kitas teismo posėdis yra numatytas kovo 16 dieną. Telecentras taip pat yra prašęs, kad 3,6 mln. litų skolos suma būtų užtikrinta laikinosiomis apsaugos priemonėmis, areštuojant turtą arba pinigines lėšas, tačiau teismas atsisakė jas taikyti. Ši nutartis yra apskųsta Lietuvos apeliaciniam teismui.

LRT pernai spalio pabaigoje pranešė taip pat pateikusi ieškinį Telecentrui.

Pastarojo komunikacijos vadovė Gintarė Rimkuvienė trečiadienį BNS pranešė, kad LRT ieškinio kopiją Telecentras gavo šiais metais, prieš kelias dienas, todėl esą dar reikia susipažinti su jo turiniu. Tuomet bus pateikti Telecentro argumentai teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius