Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 04

Testas mokinukų kuprinėms

Nuo šiandienos uostamiesčio mokyklose bus tikrinama, ar kuprinės nežaloja vaikų. Tokią akciją užsibrėžė organizuoti Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras. Visą mėnesį specialistai lankysis visose uostamiesčio mokyklų 1-5 klasėse.
Dėl netinkamos kuprinės vaikams kyla įvairiausių sveikatos problemos.
Dėl netinkamos kuprinės vaikams kyla įvairiausių sveikatos problemos. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Sveikata

Kaip teigė biuro Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Toma Eisimantaitė, specialistai svers vaikus ir jų kuprines. „Bus fiksuojamas realus vaiko bei kuprinės svoris ir rekomenduojama, koks išties turėtų būti konkrečiam vaikui tinkamas kuprinės svoris. Optimaliausias variantas, kai kuprinė sveria 10 proc. vaiko svorio, didžiausia leistina riba – iki 15 proc.“, – aiškino T.Eisimantaitė.

Pavyzdžiui, jei vaikas yra 38 kg svorio, tai geriausiai, jei jis nešiotų 3,8 kg sveriančią kuprinę. Tokio vaiko nešiojama kuprinė daugiausiai galėtų sverti apie 5 kg.

„Žiūrėsime, ar vaikai kuprinėse nesinešioja nereikalingų daiktų, ar tinkamas diržų plotis ir ilgis, pačios kuprinės išmatavimai, taip pat, ar yra prisegti atšvaitai. Kartais vaikai nešioja netinkamas kuprines – ne mokyklines, bet, pavyzdžiui, turistines. Svarbu, kad vaikas nešiotų kuprinę ne ant vieno, bet abiejų pečių“, – aiškino pašnekovė. Visa surinkta informacija bus pateikta ir vaikų tėvams.

Anot T.Eisimantaitės, augančiam vaikui labai svarbu tinkamai nešioti kuprinę. Priešingu atveju gali iškrypti stuburas, o dėl to prasideda įvairiausios sveikatos problemos.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai planuoja patikrinti visus daugiau kaip 7400 pirmų-penktų klasių uostamiesčio moksleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius