Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 14

Trumpametražių filmų festivalyje – ironiškas požiūris į kiną (video)

Vasario 19 d. šeštadienį 18 val. legendiniame Klaipėdos kino teatre „Jūratė ir Kastytis“ vyks nemokamas trumpametražių filmų festivalio žargonišku pavadinimu „Maindfak“ atidarymas.
Kadras is Ievos Veiverytes filmo  „Kryžiažodis".
Kadras is Ievos Veiverytes filmo „Kryžiažodis". / Organizatorių nuotr.

Festivalio šūkis „Atrodyk kaip klounas, kalbėk ką manai“ kviečia pamąstyti apie tai, kad iš esmės visi aktoriai, režisieriai, kūrėjai yra klounai, kurie ieško įdomesnių išraiškos priemonių, kad atkreiptų aplinkinių dėmesį į tai, ką jie nori pasakyti.

„Nors kartais tie klounai ir atrodo nesuprantami, keisti ar juokingi, mes skatiname jų buvimą kaip alternatyvą tai kasdienei kalbai, kurią dažnai girdime per žinias, darbe, skaitome spaudoje. Šiuo šūkiu mes reklamuojame netradicinį bei originalų kalbėjimo būdą – tai yra kalbėjimą kino kalba, kalbėjimą vaizdais, kurie sinchronizuoti su muzika, animacija, pasirenkant savą filmo žanrą“, – apie festivalio šūkį kalbėjo filmų sesijos organizatorius Andrius Ramanauskas.

Ne ką mažiau svarbi festivalio misija – reklamuoti kino kūrėjo specialybę, nesvarbu kaip ji besivadintų – audiovizualinis menas, kino režisūra, operatoriaus darbas – visos jos susijusios su filmų kūrimu ir aistra šiam amatui.

Tarp dalyvių – „Sidabrinės gervės“ nominantai

Pats festivalio pavadinimas „Maindfak“ ir jo simbolis – ne vienam mažam, bet ir suaugusiam žiūrovui pažįstamas personažas teletabis, A.Ramanausko žodžiais tariant, reiškia, jog didesnio maidfako už teletabį nėra ir, ko gero, nebus. Anglų kalbos žodis maindfak – tai jaunimo tarpe bei interneto erdvėse labai paplitęs terminas, kino žargonas, nusakantis tam tikro žanro filmus, kurie linkę žiūrovą šokiruoti, nustebinti bei apgauti vaizduotę, pakeisti išankstinį nusistatymą.

Organizatorių nuotr./Festivalio  Maindfak
Organizatorių nuotr./Festivalio „Maindfak" emblema.

Festivalio programoje žiūrovų laukia daugiausia Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų darbai. Filmus kūrė ir žmonės, kurie dirba reklamos srityje. Bus pristatyti keletas mėgėjų kūrinių, kurie nustebins savo kokybe. Programoje yra ir Sidabrinės gervės laureatų bei nominantų kūrybos: Jūratės Samulionytės filmas „Nerutina“ 2008 metais buvo pripažintas kaip Lietuvos geriausias trumpametražis filmas, pastebėtas ir užsienio festivaliuose. Rimo Sakalausko darbas „Sinchtonizacija“ buvo pripažintas, kaip geriausias studento darbas, o Ievos Vaiverytės stilingas tamsios nuotaikos trileris–drama „Kryžiažodis“ buvo siūlomas geriausio studento darbo nominacijai.

Festivalis vyks iki vasario 26 dienos ir jame buvo pristatyti iš viso 16 filmų. Po atidarymo šventės festivalio programa bus rodoma visą savaitę, kaip kino teatro repertuaro dalis. Žiūrovų, vilkinčių klouno arba kitais išsiskiriančiais iš aplinkos kostiumais laukia dovanos.

 Festivalio video anonsą galite išvysti čia:

VIDEO: Trumpametražių filmų festivalio ,,MAINDFAK" Klaipėdoje - anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius