Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 18

Užrašas „Wilnia nase“ supykdė žiūrovus

Vilniaus rajone esančio Raudondvario gyventojai, nesupratę savaitgalį vykusių jojimo varžybų dalyvių, vilkinčių marškinėlius su užrašu „Wilnia nase“, humoro, po renginio daužė žirgų maniežo langus.
Žirgyne
Žirgyne / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Po savaitgalio renginio Raudondvario žirgyne vienam jo savininkų Vincui Civinskui teko lankytis Vilniaus rajono policijos komisariate, rašo „Lietuvos rytas“.

Jis pareigūnams skundėsi, jog kažkas naktį išdaužė tris plastikinius maniežo langus. Taip vietos gyventojai žirgynui keršijo už jojikų, apsivilkusių raudonos spalvos marškinėliais su užrašu „Wilnia nase“, pasirodymą. Šį kartą šiek tiek pakeitę įžeidžiantį lenkų nacionalistų šūkį „Wilno nase!“ (liet. – „Vilnius mūsų“) aprangą vilkėjo lietuvių tautybės jojikai iš Šalčininkų. Jie taip pavadino ir savo komandą.

Vienas skandalą sukėlusiais marškinėliais vilkėjusių varžybų dalyvių Vytenis Perkauskas pripažino nesitikėjęs, kad apranga sukels tiek triukšmo.

„Vieni žiūrovai buvo akivaizdžiai pasipiktinę, o kiti suprato, kad tai humoras“, – pasakojo V.Perkauskas.

Ir jis, ir komandos draugė Julija Steponavičiūtė net Raudondvaryje vykusio atvirojo Lietuvos konkūrų raitelių mėgėjų čempionato prizus atsiėmė vilkėdami marškinėlius su šiuo šūkiu.
V.Perkauskas tikino, kad tokiu užrašu esą ketino sukelti diskusiją dėl lietuvių padėties Šalčininkų krašte. Marškinėlius jis apsivilko, nors tokiam sumanymui nepritarė net Seime dirbanti jo motina.

V.Civinskas neslėpė, kad jo žirgynas nuo vietos gyventojų, tarp kurių yra daug ne lietuvių tautybės žmonių, kenčia jau ne pirmą kartą. Anksčiau kaimiečiai pastatus buvo apmėtę net kiaušiniais.
Žirgyno savininkas sakė numanąs, kas daužė langus, bet kol vyksta tyrimas, piktavalio pavardės neatskleidė.

Prisimindamas savaitgalio akibrokštą, V.Civinskas teigė, kad jojikus taip pat mėgino sudrausminti, tačiau jie nepaklausė. V.Civinsko nuomone, negerai, kad lietuviai tokiais užrašais kelia nereikalingas aistras.

„Na, ir kas, kad šūkis buvo šiek tiek pakeistas. Tai tik žodžių žaismas, kad kas nors rimčiau neprikibtų“, – aiškino V.Civinskas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius