-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 19

Užsienio reikalų viceministrė susitikime su Europos Sąjungos specialiąja atstove įvertino ES Vidurinės Azijos santykių raidą

Vilniuje rugsėjo 19 dieną vykstančios tarptautinės konferencijos „Afganistanas ir jo kaimynystė: regioninio bendradarbiavimo link“ metu užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė Liauškienė su  Europos Sąjungos specialiąja atstove Vidurinei Azijai Patricia Floraptarė ES bendradarbiavimo su Vidurine Azija strategijos įgyvendinimą bei kitus su šiuo regionu susijusius klausimus.
Užsienio reikalų viceministrė susitikime su Europos Sąjungos specialiąja atstove įvertino ES Vidurinės Azijos santykių raidą
Užsienio reikalų viceministrė susitikime su Europos Sąjungos specialiąja atstove įvertino ES Vidurinės Azijos santykių raidą / URM nuotr.

Susitikime aptartas politinis ES ir Vidurinės Azijos dialogas, kuriuo siekiama sustiprinti bendradarbiavimą ir plėsti bendrų vertybių pagrindą. Diskutuota apie regiono saugumo problemas, pastangas pasiekti taiką Afganistane, kovą su ekstremizmu, problemas dėl narkotikų tranzito, sienų apsaugos stiprinimą.

Pokalbyjedalytasi mintimis ir apie vieną didžiausių šiandienos iššūkių – kaip veikiant kartu su Vidurinės Azijos šalimis geriau pasirengti 2014 metais planuojam NATO ir Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (International Security Assistance Force, ISAF) pasitraukimui iš Afganistano. Atkreiptas dėmesys į tai, kaip svarbu skirti dėmesio ne tik saugumo, bet ir žmogaus teisių, demokratijos ir įstatymo viršenybės klausimams.

A. Skaisgirytė Liauškienė informavo ES specialiąją atstovę apie Lietuvos pastangas prisidėti prie Vidurinės Azijos šalių ir Afganistano bendradarbiavimo skatinimo. Lietuvos iniciatyva, pagal tęstinį Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) projektą Vidurinės Azijos šalių ir Afganistano atstovai yra kviečiami dalyvauti  pasieniečių mokymuose Medininkų pasieniečių mokykloje. Mokymų metu jie gali  susipažinti su valstybės sienos apsaugos organizavimu Lietuvoje, įgyti naudingos ir svečių valstybėse pritaikomos informacijos beiužmegzti dalykinius ryšius.

ES specialioji atstovė pristatė ES ir Vidurinės Azijos saugumo dialogo aukščiausiu lygiu iniciatyvą ir jos įgyvendinimo eigą. Savo ruožtu Lietuvos užsienio reikalų viceministrė pabrėžė būtinybę ES bendradarbiauti ir su kitomis regione veikiančiomis organizacijomis, tokiomis kaip Jungtinės Tautos, ESBO ir kitos.

Vokietijos diplomatė PatriciaFlor ES specialiosios atstovės Vidurinei Azijai darbą pradėjo šių metų liepą, pakeitusi kadenciją baigusį ambasadorių Pierre‘ą Morelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius