-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 12 13

V.Pranckietis nori pauzės diskusijose dėl Lukiškių aikštės, nepritaria įstatymui dėl Vyčio

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nepritaria grupės parlamentarų iniciatyvai įstatymu įpareigoti Vilniaus Lukiškių aikštėje pastatyti Vyčio paminklą ir ragina šiuo metu sustabdyti diskusijas, kol ekspertai neįvertins galimybių pastatyti konkursą laimėjusį monumentą, primenantį kalvą ir partizanų bunkerį.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiuo metu turėtume padaryti pauzę, palaukti, kol bus vyriausybinės komisijos išvados, kuri sprendžia dėl reljefo (...). Čia ne įstatymai turėtų spręsti, visuomenės nuomonė yra labai reikšmingas dalykas“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V.Pranckietis.

Vyriausybinė komisija vertina, ar skulptoriaus Andriaus Labašausko projektas, numatantis įrengti simbolinę kalvą, gali būti suderinamas su paveldosaugininkų reikalavimu išlaikyti lygų aikštės reljefą.

Seimas antradienį po pirmosios stadijos – pateikimo – pritarė įstatymo projektui, kuris įtvirtintų, jog aikštėje turi būti „istorinį Lietuvos laisvės kovų simbolį Vytį vaizduojantis monumentas“. Šį įstatymą priimti siūlo per 40 Seimo narių, daugiausiai tai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai.

Kad įstatymas būtų priimtas, už projektą Seimas turi nubalsuoti dar du kartus – svarstymo ir priėmimo stadijose. Priėmimui reikalingas 71 parlamentaro kvorumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius