-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 25

Vaikai ir jaunuoliai varžėsi ugniagesybos varžybose (nuotraukos)

Penktadienį Kaune pirmą kartą surengtos Lietuvos jaunimo ugniagesybos sporto varžybos. Jaunimo komandos iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Visagino ir Telšių rungėsi dėl Kauno ugniagesybos sporto veteranų taurės.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak varžybų organizatoriaus, sportinio renginio tikslas – skatinti jaunimą siekti aukštesnio meistriškumo lygio bei populiarinti ugniagesybos sportą. Varžybose taip pat pagerbtas Kauno ugniagesybos sporto veteranas, sporto meistras Jonas Kvieškevičius.

Skirtingo amžiaus sportininkai – vaikai ir jaunuoliai – nuo ryto varžėsi individualiose ir komandinėse rungtyse. Jiems ugniagesiai parengė specialias užduotis. Vaikai ir jaunuoliai turėjo kuo greičiau įlipti kablinėmis kopėčiomis į 3-ąjį ir 2-ąjį mokomojo bokšto aukštus, įveikti 100 m kliūtinio bėgimo trasą. Tačiau bene daugiausia jėgų pareikalavo kovinio išdėstymo rungtis, kurioje naudojamos kasdienės ugniagesių gelbėtojų darbo priemonės – vandens siurbliai, vandens laistymo žarnos, taikinys, kurį reikia kuo teisingiau ir greičiau „išgelbėti“.

Pirmą kartą Kaune vykstančias varžybas rengė ir joms vadovavo Kauno ugniagesių savanorių draugija. Pasak draugijos pirmininko ir varžybų vyriausiojo teisėjo Vito Rimkaus, tokios varžybos – labai geras būdas jaunimui susipažinti su ugniagesyba. „O varžybose iškovoti medaliai yra didelė paskata vaikams treniruotis ir siekti aukštesnių rezultatų,“ – sakė V.Rimkus.

Geriausia komanda namo išsivežė Kauno ugniagesybos sporto veteranų atminimo taurę, sportininkai – diplomus ir medalius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius