-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 07

„Vaikų linijai“ įteiktas apdovanojimas už savanorišką darbą

Praėjusią savaitę telefono pagalbos tarnybai „Vaikų linija“ Europos parlamente Strasbūre vykusiuose „European Throphy for Voluntary Action 2011“ apdovanojimuose įteiktas pagrindinis prizas - simbolinė statulėlė „Auksinis trofėjus“ už sėkmingai vykdomą savanorišką veiklą. Šiuos apdovanojimus organizuoja Prancūzijos savanorystės ir asociacijų gyvenimo federacija (Fédération Française du Bénévolat et de la Vie Associative – FFBA).
Dr. Robertas Povilaitis
Dr. Robertas Povilaitis / "Vaikų linijos" nuotr.

„Nuostabu tai, kad už „Vaikų liniją“ balsavo visi iki vieno komisijos nariai bei dauguma balsuojančiųjų internetu. Netgi pasibaigus forumui prie manęs prieidavo daug žmonių, kurie reiškė susižavėjimą mūsų tarnybos veikla, – sako „Vaikų linijos“ vadovas dr. Robertas Povilaitis. – Visiems savanoriams svarbu gauti patvirtinimą, kad jų atliekamas darbas yra svarbus ir prasmingas. Šis apdovanojimas – svarbus paskatinimas „Vaikų linijos“ savanoriams bei įrodymas, kad jų atliekamas darbas nelieka nepastebėtas.“

Apdovanojimai savanoriška veikla užsiimančioms organizacijoms bei asmenims teikiami antrus metus iš eilės Europos savanoriškos veiklos forumo, kuriame dalyvauja atstovai iš įvairių Europos šalių, metu. Nugalėtojai išrenkami suskaičiavus ekspertų komisijos, forumo dalyvių bei balsavimo internetu rezultatus. Apdovanojimuose „European Throphy for Voluntary Action“ kviečiamos dalyvauti Europos šalių savanoriškos veiklos organizacijos ar iniciatyvos. Šiais metais dėl pagrindinio prizo savanoriškos veiklos aukso trofėjaus varžėsi atstovai iš 8-ių Europos šalių.

„Pagrindinis dalykas, kiekvieną kartą mane bei kitus savanorius atvedantis į „Vaikų liniją“, – siekis padėti kenčiantiems vaikams ir paaugliams, – sako pagalbos tarnybos savanorė Vaida Mažonaitė. – Tačiau tai, kad mūsų darbas pastebimas ir įvertinamas tarptautiniu mastu, yra stipri papildoma paskata nenuleisti rankų bei stengtis, kad „Vaikų linija“ ir toliau sėkmingai  plėtotų savo veiklą.“

Vaikų linijos veiklą organizuoja VšĮ „Vaikų linija“ Vilniuje, Kauno vaikų gerovės centras „Pastogė“, Kauno Dainavos Jaunimo centras bei Klaipėdos Pedagoginė psichologinė tarnyba. Tarnyba yra ilgametė Lietuvos telefoninės psichologinės pagalbos tarnybų asociacijos (www.klausau.lt)  narė. Ji taip pat priklauso tarptautinei organizacijai Child Helpline International (www.childhelplineinternational.org), vienijančiai per 160 panašių pagalbos linijų visame pasaulyje. „Vaikų linija“, teikdama pagalbą vaikams europiniu trumpuoju numeriu 116111, bendradarbiauja su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistais-konsultantais. Tai leidžia užtikrinti vaikams ne tik emocinės paramos prieinamumą, bet ir socialinių, teisinių konsultacijų bei paslaugų gavimą.

2011 metais „Vaikų linijos“ veiklą finansiškai ar paslaugomis remia: bendrovė TEO LT, AB, „Swedbank“, AB, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Sveikatos apsaugos ministerija, Vilniaus miesto savivaldybė, UAB „Informacijos valdymo centras“, UAB „PRIOR“, UAB „Mediaskopas“, Nyderlandų Karalystės ambasada, informacinių technologijų bendrovė „Microsoft Lietuva“, VĮ poilsio namai „Baltija“, UAB „Ekonomaks“, Baltic News Service, bendrovė „Alna“, viešoji įstaiga „Globali iniciatyva psichiatrijoje“, Europos Komisijos DAPHNE programa, Lietuvos gyventojai, skiriantys paramą aukojimo portale aukok.lt, pervedantys paramą tiesiogiai ir skiriantys dalį pajamų mokesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius