Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 16

Vartotojai įstaigas apibėrė skundais

Sekmadienį Europoje buvo minima Vartotojų diena. Ta proga įvairių uostamiesčio institucijų atstovai dalijosi informacija, dėl ko pastaraisiais metais skundėsi vartotojai.
Daugiausia skundų pernai sulaukta dėl nekokybiškų mobiliųjų telefonų.
Daugiausia skundų pernai sulaukta dėl nekokybiškų mobiliųjų telefonų. / T.Pikturnos nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėja Raimonda Bučinskienė teigė, kad pernai sulaukta per 2000 skundų. „Pagrįstų skundų buvo apie pusė. Prieš penkerius metus tokių būdavo apie 80 proc. Dauguma besiskundusių žmonių siekė susigrąžinti už prekę sumokėtus pinigus“, – sakė vedėja. Daugiausia skundų gauta dėl elektrotechnikos gaminių, visų pirma dėl mobiliųjų telefonų. Miestiečiai taip pat skundėsi nekokybiškais statybos produktais, avalyne. „Avalynė neturi leisti vandens, gali tik drėkti. Turime savotišką bandymų poligoną inspekcijoje. Įdedame batą į vandens vonelę, jei tikrai vandens patenka, aišku, kad avalynė nekokybiška“, – teigė vedėja.

Vartotojų teisių tarnybos Klaipėdos skyriaus vedėjas Raimundas Kontrimas pasakojo, kad ši įstaiga pernai sulaukė 900 kreipimųsi. Palyginti su 2007-aisiais, skundų skaičius išaugo dvigubai. Nusiskundimų spektras platus – nuo nekokybiškų cheminio valymo paslaugų iki turizmo sektoriaus.

Klaipėdos apskrities bei miesto Maisto ir Veterinarijos tarnybų viršininkai Antanas Bauža ir Virginijus Gailius džiaugėsi, kad mažėja pasiutligės atvejų. „Prieš trejus metus apskrityje buvo nustatyti 234 pasiutligės atvejai, pernai – tik vienas. Tikimės, kad pasiutligė bus įveikta visiškai“, – sakė A.Bauža.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius