-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 02

Veltinius demonstruos įžymios klaipėdietės

Penktadienį Klaipėdos „Vivalavita“ restorane vyks išskirtinis ir vienintelis Lietuvoje besiūlio veltinio drabužių kolekcijos „Jūrų spalvos“ pristatymas.
R.Doseth pristatys unikalią veltinio kolekciją.
R.Doseth pristatys unikalią veltinio kolekciją.

Veltinio meistrė-dizainerė ir veltinio namų Klaipėdoje ir Vilniuje įkūrėja Regina Doseth, žymias Klaipėdos ir Lietuvos moteris papuoš iš veltos vilnos ir šilko sukurtomis unikaliomis suknelėmis, tunikomis, skraistėmis, švarkais, turkiško stiliaus kelnėmis – liaudyje dar vadinamomis „šaravarais“.

„Veltinis – tai ne pilkas veilokas ir ne vien spalvoti karoliai, veltinis – kur kas daugiau“,- šypsosi Regina Doseth, išgirdusi pirminę žmonių nuomonę apie veltinį. Plevenantys ir šilko lengvumo rūbai sukurti naudojant nuno - felt vėlimo techniką. Tai vėlimas ant audinio, naudojant natūralias medžiagas tokias, kaip šilkas, vilna, medvilnė, linas. Kolekciją „Jūrų spalvos“ Regina Doseth kūrė visų pirma galvodama apie Klaipėdos žmones, todėl neatsitiktinai unikalius rūbus demonstruos elegantiškos uostamiestyje gyvenančios moterys, tarp kurių bus galima išvysti Ingą Grubliauskienę, Virginiją Kochanskytę, Eglę Jackaitę, Reginą Arbačiauskaitę, Dalią Kanclerytę, Eugeniją Odebrecht ir kt.

Veltinio meistrė visus kviečia žvilgtelėti ne tik į šalia esančią Baltijos jūrą, bet ir į kitas jūras ir į jų spalvas. Kolekciją sudarys dvi dalys: pirmoji - ramesnė, skirta Negyvosios jūros grožiui. Čia daugiausia vyraus vandens atspalviai, baltas druskos blizgumas, smėlio spalvos. Antra dalis bus kiek temperamentingesnė: čia karaliaus Karibų jūros vandens atspalviai ir daug povandeninio gyvenimo spalvų. 

„Jūrų spalvos“ - pirmoji Reginos Doseth rūbų kolekcija, apie kurią menininkė svajojo 23-ejus metus. Apdovanota išskirtiniu talentu kūrėja ir energinga keturių vaikų mama, veltiniu susidomėjo prieš aštuonerius metus ir vėlimo technikos  pradmenų išmoko iš savo anytos Norvegijoje. Vėliau įgūdžius tobulino Anglijoje, Danijoje, Norvegijoje. Regina Doseth bene vienintelė Lietuvoje galinti sukurti besiūlį veltinį rūbą pagal kiekvieno išmatavimus ir pageidavimus.

Tam neprireiks nei adatų, nei siūlo. Prieš tris metus Regina Doseth tapo Tarptautinės veltinio asociacijos nare, yra surengusi ne vieną parodą Lietuvoje („Žiemos vaivorykštė”, „Pievų koralai”), aktyviai dalyvavo įvairiuose vėlimo kursuose. Prieš metus sostinėje Regina pristatė originalią ir spalvingą skrybėlaičių kolekciją. Veltinio meistrės darbais domisi graikai, rusai, danai, švedai, ispanai, prancūzai.

Kolekcija pristatoma penktadienį, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius