-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 10

Ventoje vedžiojamą šunį sudraskiusio kinkinio šeimininkas: „Tai nelaimė ir bausmė man“

Internete žaibo greičiu išplito atsitiktinai Ventos miestelyje (Akmenės r.) nufilmuotas įvykis, kai didžiulių šunų kinkinys sudrasko vedžiojamą šunį abiejų šeimininkų akivaizdoje. Kinkinio šeimininkas bandė gelbėti nelaimėlį, tačiau bergždžiai. Vadeliotojas sako, kad nuo nelaimių niekas neapsaugotas: „Dabar tai tiesiog reikia išgyventi ir atlyginti žmogui patirtą skriaudą.“
Giedrius Sasnauskas
Giedrius Sasnauskas / Etaplius.lt nuotr.

Įvykio liudininkas savo feisbuko paskyroje rašo: „Vykstant namo po darbo, Ventos miestelyje, pasijutau, kaip siaubo filme. Šunys apvertė kinkinį, pasileido tiesiai į žmogų, vedžiojantį kitą šunį. Sudraskė. Gerai, kad ne jo šeimininką.“

Filmuotą nelaimės medžiagą, galima pažiūrėti čia.

Aš laiku nesustabdžiau priekinių šunų. Su galiniais to padaryti neįmanoma. 

Kinkinio šeimininkas Giedrius Sasnauskas prisimena savo klaidą: „Aš laiku nesustabdžiau priekinių šunų. Su galiniais to padaryti neįmanoma. Bandžiau juos nukreipti net į medį, tačiau niekas nepadėjo.“

Vyras teigia, kad priekiniai šunys buvo su antsnukiais. Iš devynių kinkinio šunų tik trys galiniai buvo be jų. Ramiai važiavo per Ventos miestelį. Staiga šunys puolė šeimininko vedžiojamą šunį.

„Kinkinio gale esantys šunys paprastai neturi galimybės kąsti, todėl jiems antsnukių nedėjau. Tačiau vežimas buvo apverstas ir sulaužytas. Jie puolė vedžiojamą šunį pulku. Trys jauni šunys be antsnukių keliais įkandimais mirtinai sužalojo daug mažesnį gyvūną“, – aiškino šeimininkas.

Tai buvo šunų, o ne žmonių reikalai

G.Sasnausko nuomone, didžiausia nelaimėlio bėda buvo ta, kad jis patinas. Patinai nemėgsta kitų patinų, o kinkinio šunys būna labai vieningi. Be to, pavasarį tarp patinų konkurencija dar labiau sustiprėja.

Etaplius.lt nuotr./Giedrius Sasnauskas ir jo šunys
Etaplius.lt nuotr./Giedrius Sasnauskas ir jo šunys

„Vedžiojamo šuns šeimininkas jiems buvo visiškai neįdomus. Tai buvo šunų reikalai. Žmogaus akimis tai atrodo labai žiauru, o šunims – natūralus santykių išsiaiškinimas“, – tikino vadeliotojas.

Šis nutikimas yra nelaimė ir bausmė man.

Kokia bausmė laukia šunų? „Tiesiog kiekvieną kartą, artėjant prie gyvenvietės, antsnukiai bus uždėti kiekvienam šuniui. Tai šunims visada bausmė. Manau, kad šis nutikimas yra mano nelaimė ir bausmė man. Turiu tai išgyventi. Privalau atlyginti žmogui skriaudą iki galo.“

Kas suerzino kinkinio šunis, pasakyti sunku. Kinkinio savininkas neatmeta galimybės, kad šunims nepatiko kvapas, lojimas ar dar kokia žmogaus ausiai ar nosiai nereikšminga detalė.

Kinkiniu veža neįgalų sūnų į mokyklą

G.Sasnausko teigimu, jo šunys žmonėms nepavojingi. Nebent piktybiškai erzintų. Šiaip šunys nemėgsta tik išgėrusių žmonių.

Etaplius.lt nuotr./Giedrius Sasnauskas ir jo šunys
Etaplius.lt nuotr./Giedrius Sasnauskas ir jo šunys

Tai sargūs ir ištikimi šunys, kurie gins savo šeimininką iš paskutiniųjų. Todėl nederėtų pulku brautis prie jų ar daryti staigių judesių šalia šeimininko.

G.Sasnauskas gyvena Kalniškių kaime, (Akmenės r.) Su savo šunų kinkiniu ir neįgaliu sūnumi.

Būtent sūnaus invalido vežimėlio ratai panaudoti ir šunų tempiamam savadarbiui vežimui – juos lengva nuimti ir uždėti. Vežimas nusagstytas atšvaitais, kad būtų iš toli pastebimas.

Kai yra sniego, kinkomos rogės. Joms šeimininkas įtaisė žibintus, maitinamus akumuliatoriumi. Be vargo važinėja ir žiemą.

G.Sasnauskas šiuo vežimu ne tik veža savo sūnų į mokyklą, tačiau ir apvažiuoja visus aplinkinius miestelius. Dažniausiai pastebimas Papilėje, kur perka maisto produktus. Vyras jau ne vienerius metus taip keliauja. Džiugina ir stebina praeivius. 

VIDEO: Karpatų aviganių kinkinys 8 šunų - kelionė į Mažeikius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius