Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 27 /17:44

Vilniaus savivaldybė planuoja pirkti elektrinių dviračių

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas vėl užsimojo pasodinti vilniečius ant valdiškų dviračių. Šį kartą jie greičiausiai nebus oranžiniai, bet su varikliu, rašo naujienų portalas diena.lt.
Meras apžiūrinėjo sostinės gatves.
Pats išbandęs elektrinį dviratį, Vilniaus meras Artūras Zuokas ketina juos pasiūlyti ir vilniečiams. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Vilnius

Savivaldybė perka elektrorolerius, kuriuos planuoja nuomoti sostinės gyventojams ir svečiams. Portalo žiniomis, perkamos 25 tokios transporto priemonės ir centralizuota jų stebėjimo bei valdymo sistema.

Supaprastintą atvirą pirkimą paskelbė savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“.

Kiekviename elektroroleryje turėtų būti sumontuota GPS pagrindu veikianti stebėjimo ir kontrolės įranga. Ji padėtų savivaldybės įmonės darbuotojams stebėtų išnuomotų elektrorolerių judėjimo trajektoriją ir realią buvimo vietą, fiksuotų nuomos laikotarpį ir nustatytų nuomos kainą.

Kiek miestui kainuos tokia dovana vilniečiams, kol kas neaišku. Žadama pirkti už mažiausią pasiūlytą kainą.

Panašių transporto priemonių galima rasti kainuojančių nuo 3 tūkst. iki 5,5 tūkst. litų. Nuomos kainos parai svyruoja nuo 50 iki 80 litų.

Patys savivaldybės vadovai planų parūpinti vilniečiams elektrinių dviračių nekomentuoja.

Kaip 15min.lt informavo Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriuje, informacija apie konkursą pasirodė trečiadienio „Valstybės žiniose“, o jau rugpjūčio 8-ąją turi paaiškėti, kas galėtų tokius elektrinius dviračius Vilniaus miestui parduoti. Kartu su elektrinėmis transporto priemonėmis ketinama įsigyti ir jų stebėjimo bei valdymo sistemos paslaugas. Tiesa, pastarąsias ketinama tik nuomotis. Nuomos sutartį ketinama pasirašyti metams.

Gamintojai privalės elektriniams dviračiams suteikti ne mažiau negu dvejų metų garantiją, transporto priemones aprūpinti visomis saugos priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius