-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 11

Vilniaus valdžios panosėje – chaosas

Šalia Vilniaus savivaldybės ir Lvovo gatvės gyvenantys vilniečiai priversti kvėpuoti dulkėmis ir saugotis, kad jų nepartrenktų šaligatviu važinėjantys automobiliai.
Automobilis ant šaligatvio
Automobilis ant šaligatvio

Čia esantys du privatūs sklypai tapo automobilių stovėjimo aikštelėmis, kurias bandydami pasiekti vairuotojai nesivaržo važiuoti šaligatviu, o iš po jų ratų kyla debesys dulkių.

Valdininkai – bejėgiai

Vieno sklypo savininkai įrengė mokamą stovėjimo aikštelę ir ją išgrindė skalda, todėl dulkių čia šiek tiek mažiau. Tačiau arčiau savivaldybės pastato esantis sklypas tapo nemokama vieta palikti savo automobilį visiems, kas tik pageidauja, nors ją pasiekti galima tik įveikus aukštą šaligatvio bortą, o jeigu sausa – ir sukėlus debesį dulkių.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius gali bausti tik už automobilių statymą ant žaliųjų vejų, o kadangi žolė šioje teritorijoje ištrypta, bausti nėra už ką.Tačiau savivaldybės darbuotojai teigia niekuo negalintys padėti šaligatviu vaikštantiems ir po ratais nuolat rizikuojantiems patekti pėstiesiems, nes tai – privati teritorija, kurioje savininkas gali daryti, ką nori, arba kaip šiuo atveju – nedaryti nieko.

„Panaši situacija susidarė ir šalia turgavietės Kalvarijų bei Žalgirio gatvių sankryžoje, aikštelė ten irgi neasfaltuota, kyla dulkės, nuolat sulaukiame skundų. Bet tai taip pat privati teritorija, mes galime tik pasiūlyti, tarkime, laistyti žemę, bet priversti to daryti negalime“, – teigė savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktorius Virginijus Pauža.

Patarimas: rašyti skundus

Vairuotojus galėtų sutramdyti nebent policija arba savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai. Pastarieji bausti gali tik už automobilių statymą ant žaliųjų vejų, o kadangi žolė šioje teritorijoje seniai ištrypta, tenka to atsisakyti. Už važinėjimą šaligatviais baudžia tik policijos pareigūnai.

„Esame ir patys tuos pažeidėjus filmavę, ir gyventojai. Tą medžiagą perduodavome policijai, kuri ir bausdavo vairuotojus už važinėjimą šaligatviais. Tačiau tam reikia vieno ar net dviejų darbuotojų, nuolat budinčių toje vietoje“, – teigė Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamento direktoriaus pavaduotojas Gintaras Tamošiūnas.

Anot G.Tamošiūno, gyventojai gali kreiptis į savivaldybę, parašyti skundą. Tada būtų ieškoma sklypo savininkų ir jie būtų raginami čia įrengti mokamą aikštelę, o kad kiltų mažiau dulkių – išgrįsti ja skalda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius