Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 12

Vilniuje atidaroma žydų viešoji biblioteka

Gruodžio 16 dieną Vilniuje, Gedimino prospekte, atidaroma Vilniaus žydų viešoji biblioteka.
Knygos
Knygos / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Gruodžio 17 d. Vilniaus žydų viešoji biblioteka atvers duris plačiajai visuomenei. Atvirų durų dienoje  galima bus susipažinti su patalpomis, knygų kolekcija, fotografijų  paroda,  nuolat ekrane demonstruojama Vilniaus žydų viešosios bibliotekos įkūrimo retrospektyva, bus galima pabendrauti su šios bibliotekos įkūrimo iniciatoriais.

Bibliotekai pradžią davė privataus knygų kolekcininko, keliautojo ir humanisto iš Amerikos Wymo Brento iniciatyva į Vilnių atvežta ir Lietuvai perduota daugiau kaip 5 000 vertingų knygų kolekcija. Kolekciją sudaro žydų autorių ir autorių, rašančių apie judaizmą, knygos.

Knygų kolekcininkas W.Brentas pirmą kartą Vilniuje apsilankė 1994 metais ir kaip pats teigia, pamilo Vilnių visam gyvenimui. Žydų kultūra, istorija, paveldu besidomintis kolekcionierius savo svajonės link – įsteigti Vilniuje žydų biblioteką – ėjo ilgus metus.

W.Brentas įsitikinęs, kad vos biblioteka oficialiai atvers duris, pasaulyje išsibarsčiusi litvakų meilė ir senosios tėvynės ilgesys išjudins nenutrūkstamą literatūrinių, meninių ir informacinių vertybių srautą į „Šiaurės Jeruzalę", skatins čia burtis, mėginant atstatyti istorijos suniokotus žmogiškus ir kultūrinius lobius, tarpusavio tiltus.

Visuomenei atviros žydų bibliotekos Vilniuje veikla sudarys galimybę atgaivinti žydų knygos kultūros ir bendruomenės bibliotekų tradicijas, sukurs viešąją erdvę, skatinančią pažinti sostinės kultūrinę įvairovę ir istoriją, taps kultūros centru, kuriame nuolat vyks parodos, renginiai, susitikimai, koncertai.

Vilniaus žydų viešoji biblioteka įsteigta kaip Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus bibliotekos struktūrinis padalinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius