Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 25 /12:07

Į Hurgadą tautiečius skraidinęs lėktuvas dėl gedimo buvo priverstas grįžti atgal, keleivė gyrė įgulos darbą

Šeštadienio rytą į Hurgadą iš Vilniaus tautiečius skraidinęs „GetJet Airlines“ lėktuvas buvo priverstas grįžti atgal. Vos pasiekęs Baltarusiją, buvo pastebėtas gedimas. Kurį laiką sukęs ratus virš sostinės, orlaivis galiausiai sėkmingai nusileido.
Vilniuje avariniu būdu nusileido lėktuvas
Avariniu būdu Vilniaus oro uoste nusileidęs lėktuvas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus oro uosto atstovai informavo, jog šeštadienį 9.30 val. Vilniaus oro uoste laukiamas avarinis orlaivio su nedideliais gedimais tūpimas. „GetJet Airlines“ orlaivis skrydžiui iš Vilniaus į Hurgadą pakilo 7.19 val.

Beskrendant pastebėti nedideli techniniai nesklandumai. Kokie – neįvardijama. Dėl jų lėktuvą nuspręsta apsukti. Jis sugrįžo atgal į Vilnių.

15min žiniomis, nesklandumus pilotai pajuto tuomet, kai lėktuvas buvo virš Baltarusijos, dar nespėjęs kirsti Baltarusijos ir Ukrainos sienos.

Kaip informavo Vilniaus oro uosto atstovė Agnė Mažeikytė, lėktuvas kurį laiką suko ratus virš Vilniaus apylinkių. Kadangi jis nebuvo nuskridęs toli, neišdegino daug kuro, o leidžiantis avariniu būdu kuro bakas privalo būti kuo tuštesnis. Gedimus patiriančio lėktuvo Vilniaus oro uoste laukė tik oro uosto tarnybos pajėgos.

Į Hurgadą skrido 167 keleiviai. Ar lėktuvui nusileidus avariniu būdu jų kelionė vėliau bus tęsiama į Egiptą – iš pradžių nebuvo žinoma. Šį sprendimą turėjo priimti „GetJet Airlines“ kompanijos atstovai bei kelionės į Hurgadą organizatorius.

Oro uosto veikla dėl to nesutriko.

Pastarąjį kartą, kiek prisimena Vilniaus oro uosto atstovė, avariniu būdu LOT lėktuvas Lietuvoje leidosi prieš pusantrų metų. Jis atskrido iš Varšuvos.

09.59 val. Kaip 15min informavo vienas Vilniaus oro uosto darbuotojas, „GetJet Airlines“ neprašė jokios pagalbos: „Tikrai ne avariniu būdu leidžiasi, nes neprašo jokios pagalbos. Nekvietė jokių greitosios medicinos ar gaisrininkų pajėgų. Jie tiesiog dėl gedimų grįžta. Bus įprastas nusileidimas. Problemos su važiuokle, kiek patys žinome. Lėktuvas nusileis greitu metu. Keleivius skraidint planuojama kitu lėktuvu“.

10.01 val. techninius gedimus patyręs lėktuvas nusileido saugiai Vilniaus oro uoste.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniuje avariniu būdu nusileido lėktuvas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniuje avariniu būdu nusileido lėktuvas

10.19 val. Kaip BNS sakė šią kelionę į Egiptą organizuojančios bendrovės „Kidy tour“ atstovė Karolina Kažukauskaitė, tikimasi, kad netrukus keleiviai galės tęsti kelionę.

„Yra paruoštas kitas lėktuvas ir tikimasi, kad per valandą lėktuvas iš Vilniaus išskris į Hurgadą“, – sakė ji.

Važiuoklė išsiskleidė teisingai ir tvarkingai, tačiau pakilus į orą ji nebesusiskleidė.

10.23 val. „Kidy tour“ atstovė informavo, jog visi keleiviai jau sulaipinti į kitą „GetJet Airlines“ lėktuvą.

15min žiniomis, gedimas, su kuriuo šeštadienio rytą susidūrė „GetJet Airlines“ kompanijos lėktuvas, susijęs su važiuokle. Važiuoklė išsiskleidė teisingai ir tvarkingai, tačiau pakilus į orą ji nebesusiskleidė.

11 val. 15min pavyko susisiekti su viena iš į Hurgadą vykstančių keleivių. Ugnė patikino, jog iš gedimą patyrusio ir į Vilniaus oro uostą sugrįžusio lėktuvo jie buvo išleisti vėliau nei pranešė „Kidy tour“ atstovai. 10.32 val. jie dar sėdėjo pirmajame lėktuve. Į pakaitinį sulipo tik apie 11 val. Paklausta, kas dėjosi galvoje bei širdyje, kai skrendant buvo pranešta apie gedimą, Ugnė tikino, jog panika orlaivyje nekilo.

„Viskas ramiai ir įprastai, informavus dėl gedimų panika jokia nekilo. Profesionali komanda priėmė tinkamus sprendimus“, – ramiai kalbėjo Ugnė.

Antrasis „GetJet Airlines“ lėktuvas į dangų pakilo 11.52 val.

Po šio incidento poilsio Egipte mėgėjai ir šiaip keliautojai internetinėje erdvėje ėmė diskutuoti apie „GetJet Airlines“ orlaivių kokybę. Ne vienas jų šios kompanijos lėktuvus įvardijo kaip labai senus.

„Tik lietuviai sugeba turistus su tokiom griuvenom skraidint“, – tikino vienas komentatorių.

Buvote vienas šio lėktuvo keleivių? Pasidalinkite išgyvenimais su 15min skaitytojais: 15min@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius