Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 22

Vilniuje vykusioje anglų kalbos olimpiadoje mokytoja su mokiniais bendravo rusiškai

Praėjusios savaitės pabaigoje vykusioje Vilniaus savivaldybės Švietimo departamento surengtoje anglų kalbos olimpiadoje viena mokytoja su mokiniais bendravo rusų kalba, rašo „Lietuvos rytas“.
Egzaminas
Užduotis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Į šią olimpiadą buvo atrinkti geriausi daugelio mokyklų aštuntųjų bei devintųjų klasių mokiniai. Renginys vyko Senamiesčio vidurinėje mokykloje, kurioje mokoma rusų kalba.

„Mokytoja su mumis kalbėjo tik rusiškai. Sakome: nesuprantame, gal galima lietuviškai. Bet ji vis tiek kalba rusiškai. Kažką vis pasakoja, pasakoja“, – dienraštyje cituojamas vienos sostinės lietuvių mokyklos aštuntokas.

Nei šis aštuntokas, nei dauguma toje klasėje sėdėjusių Vilniaus mokinių, anot „Lietuvos ryto“, olimpiados dalyvių rusiškų pedagogės aiškinimų visiškai nesuprato.

Lietuviškai buvo tik pranešta, kad anglų kalba raštu pateiktai olimpiados užduočiai atlikti skiriama valanda.

Lietuviškai buvo tik pranešta, kad anglų kalba raštu pateiktai olimpiados užduočiai atlikti skiriama valanda.

„Atsiprašysiu tų tėvų, kurie jaučiasi įsižeidę, bet nenorėčiau tikėti, kad keturiolikos metų vaikas nesupranta rusiškai. Vis vien visi rusiškus filmus žiūri“, – dėstė Senamiesčio mokyklos direktorė Liudmila Isajeva.

Senamiesčio vidurinės mokyklos istorijos mokytoja, kuri, kaip teigia olimpiados dalyviai, su jais bendravo rusiškai, yra vyresnio amžiaus. Tačiau visi šios mokyklos pedagogai yra išlaikę antros kategorijos lietuvių kalbos egzaminą, kaip to reikalauja įstatymas. L.Isajeva tvirtino, kad į olimpiadą buvo susirinkę ne tik lietuvių, bet ir lenkų, rusų mokyklų atstovai ir su visais buvo kalbama ta kalba, kuria jie kreipėsi.

Senamiesčio vidurinės mokyklos anglų kalbos mokytoja Tatjana Reketienė vakar tvirtino, kad, negalutiniais duomenimis, visi olimpiados dalyviai surinko labai aukštus balus – taigi nėra nė vieno, kuris būtų nukentėjęs dėl nesuprastos rusų kalbos.

Pedagogė pabrėžė, jog visų olimpiadą prižiūrinčių mokytojų, kuriems už tai nebuvo papildomai mokama, buvo prašoma tik pranešti, jog užduotį reikia atlikti per vieną valandą.

„Per oficialų renginį neturėtų būti vartojama nevalstybinė kalba. Negerai išeina. Bet tai negalėjo daryti įtakos olimpiados rezultatams“, – sakė Vilniaus savivaldybės Švietimo departamento švietimo analizės, vadybinės ir pedagoginės veiklos koordinavimo skyriaus vadovas Džeraldas Dagys, kuruojantis ir miesto olimpiadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius