Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 17

Vilnius kratosi sukiužusių trobų

Vaduodamasi iš skolų, Vilniaus savivaldybė pirmiausia ketina parduoti 16 netinkamų gyventi namų vaizdingose sostinės vietose.
Upės gatvė
Upės gatvė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau pirmiausia tuos pastatus reikia pripažinti avariniais.
Šią savaitę paskelbtą revoliucinę reformą savivaldybė pradeda nuo lūšnų. Antradienį pranešusi, kad siekia atsikratyti nereikalingo turto, miesto valdžia tą pačią dieną žengė ir pirmą žingsnį, rašo „Lietuvos rytas“.

Iš specialistų sudaryta komisija per mėnesį įvertins 16 vaizdingose Markučių, Naujosios Vilnios, Valakampių ir Verkių vietose stūksančių namų būklę. Pripažinus juos avariniais, ketinama parduoti aukcione.

Taip atsikratydama metų metus nenaudojamo turto, pinigų skoloms grąžinti savivaldybė ketina gauti ir ateityje.

Tačiau savivaldybė turi teisę statinius parduoti tik pripažinus juos avariniais. Kad savivaldybė nebūtų kaltinama piktnaudžiavimu, vertinant pastatų būklę valdininkams talkins ir nepriklausomas šios srities ekspertas Juozas Valivonis.

Savivaldybės Energetikos ir statinių skyriaus vedėjo Kęstučio Karoso žodžiais, rekonstruoti šiuos pastatus miestas pinigų neturi, juos tinkamai prižiūrėti – irgi.

„Pavadinti tuos namus socialiniu būstu ir leisti juose apsigyventi vilniečiams būtų pasityčiojimas iš žmonių. Nes tie statiniai jau gerokai pavargę“, – aiškino K.Karosas.

Savivaldybei priklauso ne tik prestižinėse vietose riogsančios lūšnos, bet ir daug pastatų Senamiestyje, miesto centre.

334 patalpas savivaldybė perdavusi naudotis ir yra sudariusi panaudos sutartis. 185 miestui priklausantys nekilnojamojo turto objektai išnuomoti.

Turtą registravusiems savivaldybės darbuotojams pavyko rasti ir 13 savavališkai užimtų patalpų ar pastatų. Dėl jų dabar vyksta ginčai teismuose arba jau nurodyta vilniečiams per nustatytą terminą išsikraustyti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius