-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 25

„Virtuvės mitų griovėjas“ Alfas Ivanauskas apie kulinariją mokyklose: matau labai liūdną situaciją

„Virtuvės mitų griovėjas“ Alfas Ivanauskas, įgyvendinantis „VMG mokyklos“ projektą, kuriuo siekiama įrengti modernias kulinarijos klases mokyklose, šiuo metu pats stengiasi aplankyti kuo daugiau ugdymo įstaigų. Situacija jose kulinaro kol kas nė kiek nedžiugina.
Alfas Ivanauskas
Alfas Ivanauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Liūdnas vaizdas

Pirmą kartą Lietuvoje įgyvendinamame verslo socialinės atsakomybės projekte dalyauja 88 mokyklos ir beveik 41 tūkst. jose besimokinančių moksleivių.

„Matau labai liūdną situaciją, kada moksleiviai mokosi kulinarijos teoriškai. Įsivaizduokite, kad kūno kultūros jūs mokytumėte iš teorijos. Vadinasi: dabar berniukai įsivaizduokite, kad jums reikia atmušti kamuolį į grindis penkis kartus ir reikėtų mesti į tą krepšį. Norint pataikyti į tą krepšį, reikia atsispirti“, - laidoje „Prie pietų stalo“ antradienį sakė A.Ivanauskas.
 
Jis teigia siekiantis suburti kuo daugiau bendruomenės, kuri skatintų, kad mokykloje atsirastų kulinarinės klasės. Jis taip pat džiaugėsi, kad trečiadienį Pabradėje atidaroma moderni kulinarinė klasė, kur vaikai galės gaminti ir džiaugtis gaminimo malonumais.

Pirmą kartą Lietuvoje įgyvendinamame verslo socialinės atsakomybės projekte dalyauja 88 mokyklos ir beveik 41 tūkst. jose besimokinančių moksleivių. Vasaros pabaigoje A.Ivanauskas ketina išleisti ir kulinarijos vadovėlį mokykloms – kad būtų, iš ko mokytis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Alfas Ivanauskas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Alfas Ivanauskas


 
„Vaikai mėgsta ir labai nori tos kulinarinės pamokos, bet labai dažnai dėl sąlygų mokykloje jos tiesiog neturi. Mokyklos labai dėl to jaudinasi, išgyvena. Vienos mokyklos turi tam tikrą biudžetą ir sako, kad joms dar papildomai reikia kelių tūkstančių kulinarinės klasės įrengimui. Patys moksleiviai tiesiog dega noru ir mano tikslas dabar yra suteikti kuo daugiau galimybių moksleiviams gaminti“, - kalba A. Ivanauskas.
 
Kulinariniai apdovanojimai

Lietuvoje atsiranda vis daugiau restoranų, vis daugiau virtuvės šefas yra restorano žvaigždė, o ne žmogus, kuris yra užkulisiuose ir niekada neateina į salę ir niekas net nežino, kas gamino tą patiekalą. 

„Virtuvės mitų griovėjai“ kovo pabaigoje rengia kulinarinius apdovanojimus. Ar Lietuva tam pribrendo? „Manau, kad pribrendo, nes Lietuvoje atsiranda vis daugiau restoranų, vis daugiau virtuvės šefas yra restorano žvaigždė, o ne žmogus, kuris yra užkulisiuose ir niekada neateina į salę ir niekas net nežino, kas gamino tą patiekalą. Ta kultūra vis toliau didėja, plečiasi“, - teigia A. Ivanauskas.
 
Kulinaro teigimu, šių apdovanojimų tikslas – apdovanoti tuos žmones ir vietas, kad visiems būtų aišku, kodėl jie yra apdovanoti. „Specialios komisijos šitiems apdovanojimams neorganizavome, todėl, kad dėl tų žmonių ir vietų, kurios bus apdovanotos, niekas nesiginčys. (...) Tai yra padėka tiems žmonėms, kurie nuo Nepriklausomybės laikų stengiasi daryti kažką kito, jie stengėsi įnešti į Lietuvos kulinarinius dalykus naujienų, jie nebijojo, jie drąsiai žengė pirmuosius žingsnius ir iki šiol jų verslai yra tie, kurie rodo pavyzdį, iš kurių galima mokytis ir kuriuos kopijuoja“, - teigia A. Ivanauskas.

Visą laidos „Prie pietų stalo“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius