Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 19

VMVT ragina pirkėjus būti budrius dėl maiste randamų adatų

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) įspėja vartotojus būti budrius – šalies prekybos centruose užfiksuota jau keletas atvejų, kuomet maisto produktai piktavališkai sugadinami – juose randama prismaigstytų adatų.
Parduotuvėje Raudondvaryje pirktame banane aptikta adata
Parduotuvėje Raudondvaryje pirktame banane aptikta adata / Skaitytojos Daivos nuotr.

Pranešime žiniasklaidai VMVT rašo, kad šią savaitę sulaukė vieno pranešimo dėl adatos atvėsintoje mėsoje ir net trijų pranešimų apie vartotojų įsigytuose bananuose rastas adatas. Todėl rekomenduojama įsigytus vaisius (ypač bananus) prieš vartojant apžiūrėti, supjaustyti gabalėliais.

„Tokie piktybiniai atvejai nustatyti keliuose skirtinguose prekybos centruose, piktavalių taikiniu tapo bananai. Šie vaisiai atvežti iš skirtingų įmonių ir tiekiami kelių importuotojų, tad įtariame, kad jie gali būti sugadinami prekybos centrų prekybos salėse arba sandėliuose. Dirbame su prekybininkų atstovais, raginame stiprinti savitarnos kontrolę, ypač daržovių skyriuose, daugiau stebėti, kas vyksta prekybos salėse, į tyrimą įtraukti ir apsaugos ar teisėsaugos pareigūnus. Pirkėjus taip pat kviečiame būti atidesnius, nelikti abejingais pastebėjus keistai besielgiančius asmenis, apie tai nedelsiant pranešti prekybos darbuotojams“, – komentuoja VMVT direktorius Darius Remeika.

VIDEO: Neįprastas nusikaltimas Australijoje: adatomis farširuotos braškės

Pirmasis banano su adata atvejis buvo užfiksuotas Šiaulių „Lidl“, antrasis – Kauno „Iki“ ir trečiasis – Marijampolės „Maxima“ prekybos centruose. Minėti prekybos centrai ėmėsi stebėjimo kamerų įrašų peržiūros, be to, jie raginami sustiprinti kontrolę maisto produktų sandėliavimo, pardavimo ir kituose etapuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius