Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 11 /16:53

Žvalgyba ir teisėsauga gavo Sauliaus Skvernelio pranešimą, bet neaišku apie ką

Valstybės saugumo departamentas (VSD), Policijos departamentas, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), karinė žvalgyba patvirtino gavę premjero Sauliaus Skvernelio pranešimą apie grėsmes, bet neatskleidžiama apie kokias konkrečiai. Grupė Seimo narių prašo į parlamentą pakviesti žvalgybos vadovus.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Raštą esame gavę, bet komentuoti negalime, nes raštas yra su slaptumo žyma“, – 15min teigė VSD strateginės komunikacijos vadovė Aurelija Katkuvienė.

Premjero kreipimąsi gavo ir Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas, užsiimantis karine kontržvalgyba. „Informuojame, kad tokį paklausimą Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas yra gavęs“, – antradienį 15min informavo Krašto apsaugos ministerija.

STT Komunikacijos skyriaus viršininkė Renata Endružytė teigė, kad „taip pat yra gavusi neviešo pobūdžio premjero kreipimąsi.“

Tą patį patvirtino ir Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis. Jis taip pat teigė negalįs atskleisti rašto turinio.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas antradienį BNS patikslino, jog taip pat kreiptasi į Valstybės sienos apsaugos tarnybą, Vadovybės apsaugos departamentą, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą, Muitinės departamento Muitinės kriminalinę tarnybą, Kalėjimų departamentą.

Institucijos premjero kreipimąsi gavo praėjusį penktadienį, gruodžio 7-ąją.

Tądien premjeras Saulius Skvernelis prabilo apie tai, jog turi informacijos apie perversmą valstybėje, kurio metu siekiama nuversti teisėtą valdžią. Esą perversmą vykdo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, o Andriaus Tapino rengtas pedagogų protestas „Paskutinis skambutis“ yra to dalis.

Taip pat tą penktadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga feisbuke išsiplatino sumontuotą vaizdo įrašą, kuriame pateikti jų argumentai apie vykdomą perversmą.

Raštas slaptas

Antradienį ryte premjeras Saulius Skvernelis žurnalistams dar kartą patvirtino, jog kreipėsi į specialiąsias tarnybas dėl Rusijos specialiųjų tarnybų įtakos konservatoriams.

„Laikausi kiekvieno savo žodžio ir nuo jo neatsitraukiu“, – sakė premjeras, paklaustas, ar vis dar mano, jog konservatoriai veikia kartu su Kremliumi.

Tačiau premjeras taip pat neatskleidė savo rašto turinio. „Tai yra slaptas raštas“, – sakė S.Skvernelis.

Frakcijos lyderis R.Karbauskis teigė, kad informacijos apie konservatorių ryšius su Kremliumi jis neturi.

„Kad jie labai dažnai dirba taip, kaip būtų naudinga kitoms valstybėms, tai atrodo, bet ar su Kremliumi, aš nežinau“, – gūžčiojo pečiais R.Karbauskis.

Vėliau savo žodžių išsižadėjo ir pats premjeras S.Skvernelis. Antradienio vakarą jis tvirtino, kad jo „kreipimesi nėra įvardinta konservatorių nei partija, nei frakcija.“

Paprašytas patikslinti, tai dėl ko jis kreipėsi į žvalgybą, S.Skvernelis atsakė: „Kas šiuo metu vyksta, inspiracijos... Matome ir tą pačią Prancūziją, kas stovi ir kokios valstybės ausys pradeda lįsti. Tiesiog tos tarnybos turi atlikti darbą, nes procesus gali įtakoti ir išorėje, ir viduje, ir taip pat kriminalinis pasaulis tą daro, ką mes turėjome prieš dešimt metų, kalbėdami apie riaušes prie Seimo.“

G.Landsbergis: premjerą veikia kosminės bangos

Antradienį grupė Seimo opozicijos politikų kreipėsi į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Vytautą Baką su prašymu, šitą premjero pareiškimą nagrinėti artimiausiame posėdyje.

Siūloma į parlamentą kviesti VSD ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento atstovus.

Konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis kritiškai įvertino tokius premjero pareiškimus, apie tai kalbėjo sarkastiškai.

„Ar tai yra Marsas link Ožiaragio artėjantis, ar tai yra kitos dramatiškos priežastys, kurios neabejotinai kosminėmis bangomis veikia premjero mąstyseną ir veiksmus“, – sarkastiškai kalbėjo opozicijos lyderis.

„Jei kalbėtume rimtai, tai, mano manymu, yra diskreditavimas premjero posto. Kelia klausimą, ar premjeras apskritai yra tinkamas eiti savo pareigas“, – teigė G.Landsbergis.

„Vienas svarbiausių pareigų valstybėje užimantis žmogus tokiai gana primityviai, gražuliškai kovai naudoja tarnybas, kurios šiaip jau turi rimtų darbų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius